ERDON Helyi hírek

2016.05.30. 12:39

Majálist rendeztek a várban

Az idén ismét kétnaposra szervezte a Pro Rogériusz Kulturális és Közösségi Egyesület a Minden Magyar Majálisa elnevezésű rendezvényt, és újdonságként a várban zajlottak az események.

Az idén ismét kétnaposra szervezte a Pro Rogériusz Kulturális és Közösségi Egyesület a Minden Magyar Majálisa elnevezésű rendezvényt, és újdonságként a várban zajlottak az események.

Az idén talán a szombat volt az első, igazán nyári nap, így kis túlzással az újdonságok közé sorolható a verőfényes időjárás is, hiszen az elmúlt években volt már vihar, eső, és késő őszre emlékeztető időjárás is a majálison. Ezen cikk a délutáni, illetve esti események összefoglalásáról szól, mely programkavalkád a váradi alapítású, három éve No Cable névre hallgató rockbanda elismerést érdemlő koncertjével kezdődött. (Bajnok Tamás- ének, ritmusgitár, Farkas Viki- basszusgitár, Géczi Zoltán- szólógitár, Tóth Gábor- dob).

Ezt a díjátadó ünnepség követte. Más évektől eltérően, ezúttal nem nevezték meg, hogy ki lett a Gulyások királya, inkább valamennyi körzet valamilyen elismerésben részesült, mint például a leggaluskásabb, a legsűrűbb, a legmagyarosabb, a legbetyárosabb, a leginkább szerelembe ejtő (!), a legkrumplisabb, a leggazdagabb, a legcsiperkésebb, a leghúsosabb, a legpaszulyosabb vagy a legfinomabb gulyás készítője. Formabontó volt a sportrendezvények résztvevőinek jutalmazása hiszen, hiszen azokat a többnyire fiatal sportolókat, tehetségeket szólították színpadra, akik valamelyik sportágban kiváló eredményeket értek el, s ezért büszke lehet rájuk a váradi, illetve a Bihar megyei magyarság. Olyan kategóriák kiválóságait szólították színpadra, mint teke, MMA, asztalitenisz, sakk, párbajtőr, tékvandó, díjlovaglás vagy karate.

Abrakazabra

Ha azt mondjuk, vagy dúdoljuk, hogy Kell egy ház..., bizonyára a legtöbbjüknek a Ladánybene 27 együttes jut az eszükbe. László M. Miksa és zenésztársai azonban szombat délután bebizonyították, hogy nem csak egy egyslágeres csapatnak a tagjai, hanem minőségi zenéjükkel rendkívül jó hangulatot tudnak teremteni, s nem csupán a várba is kilátogató rasztafrizurás rajongóik körében.

Csinosak és szépek voltak a hölgyek azon a divatbemutatón, melyen egy váradi butik női ruha kollekcióját mutatták be, miközben a várad-őssi Szallós Tünde Brigitta énekelt magyar könnyűzenei slágereket.

Az est koncertekkel zárult: az Abrakazabra zenekar kísérte Radics Gigi, Heincz Gábor „Biga” és az előzetes műsor szerint a Demjén Rózsi „tribute” énekes Subecz Tamás fellépéseit. Ekkor már a színpad körül is rengetegen voltak, illetve a sokan a sörsátraknál hallgatták a jó zenét.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!