ERDON Helyi hírek

2016.04.04. 16:30

Föld alatti szemétgyűjtők épülnek

A RER Köztisztasági Vállalat tíz föld alatti szemétgyűjtőt épít Nagyváradon az elkövetkező nyolc hét alatt.

A RER Köztisztasági Vállalat tíz föld alatti szemétgyűjtőt épít Nagyváradon az elkövetkező nyolc hét alatt.

A múlt héten fogadta el a nagváradi helyi tanács a tíz föld alatti szeméttároló megvalósításának gazdasági-műszaki mutatóit. A határozat értelmében a RER Ecologic Service vállalat saját költségvetéséből valósítja meg a beruházást, melynek keretében 627 ezer lejből (áfával) megépít tíz, összesen negyven konténer befogadására alkalmas föld alatti szeméttárolót a város tíz különböző pontján. A leendő föld alatti szeméttároló helyszínei a következők: Călinului utca 5 – 7. szám; Leonardo da Vinci utca 24B; 33 és 11szám, Peneş Curcanul utca 24 szám (itt két tároló); Zidarilor utca 2 szám; Pompeiu utca 7 szám; valamint Aluminei utca 2 és 7 szám.

A tárolók építését a munkálatok megkezdésétől számított nyolc hét alatt kell befejezni. Mircea Stejerean, a nagyváradi polgármesteri hivatal közszolgáltatási és középítkezési szolgálatának vezetője azt mondta, hogy a föld alatti szeméttárolók két szempontból is előnyt jelentenek: egyrészt nem fogják csúfítani a környzetet, hiszen nem lesznek szem előtt, és a szemétbűz sem fog terjedni. A szemétszállítók autók egy hidraulikus rendszerrel emelik majd ki a konténereket a tárolókból és öntik azok tartalmát a kocsikba, magyarázta Mircea Stejerean.

Ugyancsak a legutóbbi helyi tanácsi ülésen szavazták meg azt a határozattervezetet is, amelynek értelmében a Thurzó Sándor utcában 3000 négyzetméternyi telket bocsát a RER rendelkezésére, ahol a köztisztasági vállalat szelektív hulladékgyűjtő pontot kell majd kialakítson. A környéken lakók ide szálíthatják majd a lakásépítés, vagy átalakítás nyomán keletkező építkezési törmelékeket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!