ERDON Helyi hírek

2016.03.24. 15:54

Kész a nagyváradi akvapark

A váradi akvapark hamarosan megnyílik, de a Körösvidéki Múzeum helyzete még mindig nem tisztázott, derült ki Ilie Bolojan polgármester sajtótájékoztatóján.

A váradi akvapark hamarosan megnyílik, de a Körösvidéki Múzeum helyzete még mindig nem tisztázott, derült ki Ilie Bolojan polgármester sajtótájékoztatóján.

„A váradi akvapark gyakorlatilag elkészült” – jelentette be Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy mintegy egy hónapnyi próbaidőszak következik, és ha minden jól működik, akkor május második felében megnyílik a nagyközönség előtt a létesítmény, amelyet a Nagyváradi Közterületfenntartó fog kezelni. Azt ugyan a polgármester nem tudta megmondani, hogy mennyibe fognak kerülni a belépők, de az már biztos, hogy differenciált jegyárak lesznek, vagyis a különböző szolgáltatások - wellness, szauna, stb. – igénybe vételétől függően változik majd a belépőjegynek ára.

A fizetés a máshol már működő órás rendszerrel fog működni, vagyis belépéskor az emberek kapnak egy órát, amely amolyan hitelkártyaként fog működni, és a látogató távozáskor fizet majd.

Nem tett le róla

Kérdésre válaszolva a polgármester elmondta, hogy hamarosan megkezdődik a Fekete Sas Palota passzázsának újraburkolása. A munkálatokat szakaszokban végzik el, először a Zöldfa (Alecsandri) utca felőli részt burkolják újra, majd következik a Szent László tér felőli rész, utoljára marad a Kossuth (Independentei) utca felőli rész. Hozzátette, hogy a város jelenleg perben áll a palota passzázsának mozaikolását nem megfelelő minőségben elvégző Marconst céggel. Az egyik újságíró rákérdezett arra, hogy mi a megoldás a felújított Szent László téren máris megjelent burkolati repedések kapcsán. A polgármester erre válaszolva kijelentette, hogy jelenleg az átvételi időszakban vagyunk, és azokat a munkálatrészeket, amelyekkel problémák vannak, a város nem fogja átvenni.

Ilie Bolojan elhárította a válaszadást arra a kérdésünkre, hogy lemondott-e arról a tervéről, hogy az egykori hadapródiskola adminisztratív központként működjön, azok után, hogy egy nappal korábban a Bihar Megyei Tanács megszavazta az ingatlannak múzeummá való átalakításához még szükséges munkálatok elvégzésére vonatkozó határozattervezetet, lévén, hogy minden eddigi határozatnak megfelelően a Körösvidéki Múzeum új székhelye a volt hadapródiskolába lesz. Annyit Bolojan azért megjegyzett: „én nem egykönnyen mondok le az ötleteimről”.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!