ERDON Helyi hírek

2016.03.03. 18:11

Feliratot magyarul is!

Magyarul is írják ki a váradi igazságügyi palotára az ott működő intézmények neveit, kérte beadványában Cseke Attila parlamenti képviselő.

Magyarul is írják ki a váradi igazságügyi palotára az ott működő intézmények neveit, kérte beadványában Cseke Attila parlamenti képviselő.

Elkészült a nagyváradi igazságügyi palota, amelyben a Nagyváradi Bíróság, a Bihar Megyei Törvényszék és a Táblabíróság fog működni. Erre az alkalomra időzítve Cseke Attila RMDSZ-es parlamenti képviselő beadványt nyújtott be az igazságügyi minisztériumhoz, melyben azt kéri a szaktárcáról, hogy a váradi igazságügyi palotára magyarul is írják ki az ott működő intézmények neveit, amire mind az Alkotmány, mind pedig a Románia által 2007-ben elfogadott Kisebbségi és Regionális Nyelvek Chartája lehetőséget biztosít. A képviselő lapunknak elmondta, hogy az épületre, mivel műemléképületről van szó, kikerült egy román nyelvű tábla, mely az épület rövid történetét ismerteti. A politikus azt javasolja, hogy az épület története jelenjen meg magyarul és angolul is az épületen.

Egy-két héten belül

Kérdésünkre válaszolva Cseke Attila elmondta, hogy egy-két héten belül érkezik meg várhatóan a minisztériumi válasz a beadványára, és e válasz függvényében dönti el azt, hogy mi legyen a következő lépés, amennyiben a minisztérium nem fogadja el a javaslatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!