ERDON Helyi hírek

2016.03.03. 10:09

Érzelmi hullámvasúton utaztak

Szerdán két alkalommal is- délután és este- operett és musicalgálának biztosított helyszínt a Nagyváradi Állami Filharmónia. Oszvald Marika, Szinetár Dóra és Peller Károly léptek fel.

Szerdán két alkalommal is- délután és este- operett és musicalgálának biztosított helyszínt a Nagyváradi Állami Filharmónia. Oszvald Marika, Szinetár Dóra és Peller Károly léptek fel.

Úgy tűnik, el vannak kényeztetve a nagyváradi és környékbeli operettrajongók, hiszen rövid időn belül két színvonalas előadásnak lehettek a szem- és főleg fültanúi. (Na jó, ha úgy számítjuk, hogy szerdán két produkciónak is örvendhettek, akkor három, de a délutáni és esti program tulajdonképpen azonos volt).

Míg egy hónappal ezelőtt Dancs Annamarinak, Janza Katának és Laki Péternek tapsolhattak, most Oszvald Marika, Szinetár Dóra és Peller Károly bűvölte el őket, illetve kalauzolta az operettek és musicalek világába. Az az Oszvald Marika, akinek vitalitása és mozgékonysága lenyűgöző, napjaink egyik leghíresebb szubrettje, és Kárpát-medencei magyar nyelvterületen elképzelhetetlen operett nélküle, az a Peller Károly, aki két évvel ezelőtt már állt ugyanezen a színpadon, majd vendégművészként a Diótörő és Egérkirály egyik címszerepét alakította a Szigligeti Színházban, és a hírek szerint a jövő évadban ismét visszatér, és az a Szinetár Dóra, akinek szárnyaló pályafutását kislány kora óta nyomon követhetjük.

Sanzonok is

Az alapvetően és zömében vidám műsor- melynek középpontjában a NŐ állt- egyfajta érzelmi hullámvasúton való utazást is jelentett, hiszen néhány olyan szám is felcsendült, mely szomorúságra adott okot, de nem hiányozhatott, mert a zeneirodalom szerves részét képezi. (Gondolunk itt például a főszereplő énekére a János Vitézből, mely a közvélekedéssel ellentétben nem magyar nóta vagy népdal, illetve az Angyalok városának magyarosított zenéjére).

A musical szekcióért Szinetár Dóra felelt (Elisabeth, Kabaré, A vörös malom, Oliver!), melyet időnként ebbe a kategóriába nem illeszthető számokkal spékelt meg (Edit Piaf Padam Padam-ja és a Magna Cum Laude Vidéki sanzonja). Két kollégája pedig megemlékezett a Csárdáskirálynő és a Mágnás Miska száz éves születésnapjáról is, és olyan, az operettrajongók számára kihagyhatatlan slágerek csendültek fel mint a Hajmási Péter, a Cintányéros cudar világ, a Kivilágos kivirradtig, a Jajj cica és a Ringó vállú csengeri violám).

Az estét Tódor Albertnek, a filharmónia igazgatójának köszöntése és Huszár István alpolgármesternek virágcsokrok átadási gesztusa foglalta keretbe.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!