ERDON Helyi hírek

2015.09.29. 12:28

Projektnyitó konferencia a PKE-n

A hallgatók munkaerő-piaci elhelyezkedését segítő Practimuss elnevezésű projekt nyitókonferenciáját tartották meg szeptember 29-én, kedden a Partiumi Keresztény Egyetemen.

A hallgatók munkaerő-piaci elhelyezkedését segítő Practimuss elnevezésű projekt nyitókonferenciáját tartották meg szeptember 29-én, kedden a Partiumi Keresztény Egyetemen.

A szakmai gyakorlat hiánya az egyik legfőbb probléma a fiatalok munkaerőpiacon való elhelyezkedésekor. Erre nyújt megoldást a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) Practimuss projektje, amelynek nyitókonferenciáját szeptember 29-én délben tartották meg az egyetem dísztermében. A Practimuss – a munka világában való érvényesülés elősegítése a Partiumi Keresztény Egyetem hallgatói számára elnevezésű európai uniós támogatással megvalósuló projekt, nem más mint egy átfogó, több részből álló projekt, amely elősegíti az egyetemi hallgatók munkaerőpiacon való könnyebb elhelyezkedését. A projekt fő tevékenységei közé tartozik, hogy szakmai gyakorlatokat szerveznek a PKE tíz szakáról kiválasztott 270 hallgató számára különböző cégeknél, vállalkozásoknál, intézményeknél, továbbá pályaorientációs tanácsadást tartanak a PKE 300 hallgatója számára, jó gyakorlatokat illető tapasztalatcserékre kerül sor a PKE 100 hallgatója számára, ezeken belül többek között biztosítanak ösztöndíjat a résztvevő hallgatóknak, 40 különdíjat osztanak ki a portfóliók versenyén, karrierközpontot hoznak létre, karriernapokat szerveznek, kutatásokat szerveznek a munkahely kínálat és kereslet területén, támogató csoportokat hoznak létre és működtetnek majd.

Megnyitó

A 2015/2016-os egyetemi tanév első felében lezajló Practimuss projekt nyitókonferenciáján a projekt vezetői, előadói és a kedvezményezett hallgatók vettek részt. A megjelenteket dr. Balogh Brigitta egyetemi docens, projektmunkatárs köszöntötte, majd dr. János Szabolcs, az egyetem rektora osztotta meg gondolatait. Kiemelte, hogy a projekt lehetőséget biztosít a diákoknak, hogy még az egyetemi évek alatt szakmai tapasztalatokat szerezzenek, közelebbről megismerkedjenek a választott szakmával. A konferencia további részében Bernáth Krisztina projektmenedzser a projekt részleteiről, célkitűzéseiről, a várt eredményekről beszélt. Dr. Horváth Gizella rektorhelyettes, a projekt koordinátora a szakmai gyakorlatok jelentőségét, a tapasztalatcserék fontosságát ismertette, Balla Annamária pályaorientációs tanácsadó pedig a karrierépítés és tanácsadás fontosságáról beszélt, míg Székedi Levente szociológus a munkaerő-piaci és a hallgatói elvárásokról értekezett. A projekt további rendezvényeit az egyetem hallgatói és az érdeklődők a www.practimuss.ro honlapon követhetik majd nyomon.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!