ERDON Helyi hírek

2015.08.12. 09:08

Ellenőrzik a szelektív szemétgyűjtést

A helyi rendőrség egy hónapja folyamatosan ellenőrzi a váradi lakótársulásokat, hogy betartják-e a szelektív szemétgyűjtésre vonatkozó szabályokat.

A helyi rendőrség egy hónapja folyamatosan ellenőrzi a váradi lakótársulásokat, hogy betartják-e a szelektív szemétgyűjtésre vonatkozó szabályokat.

Júliusban a rendőrök 389 lakótársulást ellenőriztek, ebből csupán 55 helyen gyűjtötték külön az újrahasznosítható és háztartási hulladékot. Mindazok, akik nem gyűjtötték külön a hulladékot első körben figyelmeztetést kaptak, viszont ha továbbra sem tartják be a szabályokat, akkor büntetést fognak fizetni. A szabályok szerint a lakótársulások kötelező módon szelektíven kell gyűjtsék a hulladékot, a háztartási szemetet csak a fekete szemeteskonténerekbe dobhatják, az újrahasznosítható hulladékot (műanyag palackok, alumínium és fém hulladékok, konzervek, papírok, csomagoló anyagok, karton, üveg) pedig csak a sárga fedelű konténerekbe. Mind a két típusú konténert a lakótársulások ingyenesen kapták meg a RER-től. A város 800 lakótársulásából egy hónap alatt 389-et ellenőriztek, ebből 334 társulásnak figyelmeztetéseket adtak, de ha továbbra sem tartják be a szabályzatot 1000 és 2500 lej közötti büntetésre számíthatnak. A helyi rendőrség a továbbiakban a fennmaradt lakótársulások szemeteseit is ellenőrizni fogja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!