ERDON Helyi hírek

2015.06.11. 14:14

Nagyobb a kiállítás, mint máskor

Nagyvárad - Olcsónak számító és luxuskivitelezésű, korszerű és hatvanas évekbeli gépkocsik, kerékpárok és különféle tartozékok tekinthetők meg a hatodik alkalommal megrendezett Top Auto kiállításon.

Nagyvárad - Olcsónak számító és luxuskivitelezésű, korszerű és hatvanas évekbeli gépkocsik, kerékpárok és különféle tartozékok tekinthetők meg a hatodik alkalommal megrendezett Top Auto kiállításon.

Amint Mihai Dacin szervező elmondta, hatodik alkalommal szervezték meg a kiállítást, az első 2009-ben zajlott. Ez a mostani nagyobb területen lett megszervezve, több résztvevővel, mint más alkalmakkor, ezenkívül most első alkalommal beltéri résszel is gazdagították: nemcsak a Lotus Market parkolójában, hanem a Trade Center földszintjén is különféle márkájú és árfekvésű gépkocsik sorakoznak fel.

Árak, kínálat

Ami a gépkocsimárkákat illeti: Mercedes Benz, Mazda, Ford, Citroën, Hyundai, Skoda, Toyota, Fiat, Jeep, Alfa Reomeo, Suzuki, BMW és Opel gépkocsik tekinthetők/vásárolhatók meg. Az árak változóak, Mihai Dacin szerint az x5 és x6 típusú BMW gépkocsik a legdrágábbak, itt az árak elérhetik a százezer eurót is, a legolcsóbbak pedig a tízezer euró körüli Ford, vagy Hyundai személygépkocsik. A közepesen drága gépkocsik kategóriája igen tág, itt található többek között a Mercedes Benz márka is, ezeknek a gépkocsiknak az ára 20 és 40 ezer euró közötti. Egyes kiállítók a helyszínen árengedményt is biztosítottak, tudtuk meg.

Retró autók is szerepeltek a kiállításon. Az egyik kiállító például egy 64-ben gyártott Mercedes Benzzel és egy 1969 évi Jaguar E-type Coupét mutatott be saját gyűjteményéből, mindkettő ritkaságnak számít Románia-szerte.

Nem egyszerű

Kerékpárok, terepjárók szintén megtekinthetők a kiállításon, akárcsak tuningolt gépkocsik. Mint minden évben, a megyei közlekedésrendészet, valamint a helyi rendőrség is részt vesz a rendezvényen. A közlekedésrendészet beltéri standjánál a balesetek elkerülésére, megelőzésére irányuló nyomtatványokat osztottak, s egyebek mellett a rendőrség BMW motorbiciklijét is kiállították. Flaviu Iova, a közlekedésrendészet helyettes főnöke, valamint Todoran Marcel rendőrfőnök elmondták: egyetlen ilyen járművel rendelkeznek, s nagyon jó hasznát veszik, főleg tömegben, vagy amikor nagy sebességre van szükség. „Motorbiciklis rendőrnek lenni nem egyszerű, hiszen gépkocsivezetői jogosítványa mindenkinek lehet, de egy motorkerékpárt nem akárki tud vezetni, ráadásul a rendőr nem csupán sétál, hanem dolgozik vele, sokszor fel kell gyorsítani, a közlekedés pedig olyan amilyen, az utakról nem is beszélve” - mondta Todoran Marcel.

A rendezvény vasárnapig tart, naponta 10 és 21 óra között látogatható, vasárnap pedig 20 órakor ér véget. A belépti díj 6 vagy 8 lej, s az utóbbiért egy energiaitalt is kapnak a látogatók. Tombolahúzás is lesz vasárnap este, tudtuk meg, a fődíj egy kerékpár, de különféle gépkocsi-tartozékokat is lehet nyerni.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!