ERDON Helyi hírek

2015.06.30. 15:28

Eladják az Ady központot

A nagyváradi helyi tanács keddi ülésén megszavazta azt a javaslatot, hogy eladják az immár a város tulajdonában lévő Ady központot a hozzá tartozó telekkel együtt.

A nagyváradi helyi tanács keddi ülésén megszavazta azt a javaslatot, hogy eladják az immár a város tulajdonában lévő Ady központot a hozzá tartozó telekkel együtt.

Az Ady központ a Mecénás Alapítvány tulajdonában volt mindaddig, amíg át nem adta a váradi önkormányzatnak a hozzá tartozó mintegy egy hektáros telekkel együtt a Léda házért cserébe. A keddi tanácsülés előtt Ilie Bolojan a város polgármestere az eladás szükségességét azzal indokolta, hogy hamarosan felépül a modern akvapark, és nem megengedhető az, hogy mellette egy félig kész, félig romos épületkomplexum álljon egy gondozatlan területen. Mivel a város nem kívánja saját pénzén befejezni a félkész hotelépületet, mert az önkormányzat nem tekinti feladatának konkurenciát teremteni a környéken már működő hoteleknek, ezért az eladás mellett döntöttek. Az ingatlant és a telket 910 ezer euróra (plusz áfa) értékelték fel, ez lesz a lebonyolítandó árverés kikiáltási ára. Az elfogadott tanácsi határozat feltételeket is szab a leendő vásárlónak: a nyertes ingatlanbefektető az adásvételi szerződés aláírásától számított fél éven belül be kell szerezze az építkezési engedélyt, ez utóbbi időponttól számított két éven belül pedig vagy fel kell építenie a félkész építményt, vagy le kell bontania, és új épületet, épületeket kell felhúzzon oda, ugyanakkor magát a telket is karban kell tartania. Amennyiben nem teljesíti ezeket a feltételeket, a vásárló elveszíti a 100 ezer lejes garanciát, amit az árverésen való részvételkor helyez letétbe, ugyanakkor napi ötszáz lejes késedelmi pénzt is fizetnie kell mindaddig, amíg be nem fejezi az építkezést.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!