ERDON Helyi hírek

2015.05.05. 13:42

Új zöldövezet Váradon

Új zöldövezetet létesítettek Nagyváradon a Szőllős negyedben, a Tompa Mihály – van Gogh – Liszt Ferenc utcák által közrezárt térségben.

Új zöldövezetet létesítettek Nagyváradon a Szőllős negyedben, a Tompa Mihály – van Gogh – Liszt Ferenc utcák által közrezárt térségben.

A zöldövezet a nagyváradi önkormányzat és a Lotus Center vállalat együttműködésében valósult meg 7600 négyzetméternyi területen. Kedden a helyszínen tartott sajtótájékoztatót Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere és Felicia Tent a Lotus Center képviseletében. A polgármester elmondta, hogy a Lotus Center alakította ki a zöldövezetet a területen, míg a város a sétányokat, a sportpályákat és a közvilágítást építette ki. A vállalat mintegy 6200 négyzetméteren fűmagokat vetett el, összesen 88 fát és cserjét ültetett el, 160 méter hosszú sövényt is ültetett, ugyanakkor az öntözőrendszert is kiépítette. A vállalat összesen 186 ezer lejt (áfával együtt) költött erre a beruházásra, míg a város költsége 330 ezer lej volt. Ebből a pénzből 126 ezer lej volt a közvilágítás megoldása a zöldövezetben, az összesen húsz lámpaoszlopot helyeztek ki. A sportpálya körbekerítése, a focikapuk és a nyolc szemetes kuka beszerzése és kihelyezése 34 ezer lejbe került, területrendezési munkálatok – a sétányok, az ásások, egyengetések – 140 ezer lejt emésztettek fel, és még 30 ezer lej értékben beszerzik és kihelyezik oda a padokat és játékokat – csúszdár, hintákat, libikókákat – a leendő játszótérre.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!