ERDON Helyi hírek

2014.08.27. 19:32

Önkormányzati épületjavítások

Nagyvárad- Az önkormányzat Ingatlankezelő Igazgatóságának megrendelésére zajló idei felújításokról tartott tegnap sajtótájékoztatót Ovidiu Mureşan alpolgármester és Benyovszky Tünde aligazgató.

Nagyvárad- Az önkormányzat Ingatlankezelő Igazgatóságának megrendelésére zajló idei felújításokról tartott tegnap sajtótájékoztatót Ovidiu Mureşan alpolgármester és Benyovszky Tünde aligazgató.

A négy helyszínen (23. számú óvodában, 16. számú és Nicolae Bălcescu általános iskolákban, valamint a Sas Palota előtt) tartott sajtótájékoztatón Ovidiu Mureşan alpolgármester arra hívta fel a figyelmet: az idei költségvetésből közel 15,3 millió lejt utaltak ki az Ingatlankezelő Igazgatóság számára az összes beruházásra, melyből eddig 8,3 millió lej értékben eszközöltek kifizetéseket, vagyis körülbelül 55 százalékban. A tanintézményekben tervezett generáljavításokra 2014-ben 1,8 millió lejt szántak, ami kevesebb a tavalyi 2,4 millió lejnél. Ugyanakkor a bölcsődei, óvodai és iskolai aktuális felújításokra 1,7 millió lejt különítettek el, nagyjából ugyanannyit, mint 2013-ban, melyből jelen pillanatig 1,1 millió lejre kötöttek szerződést.

A tanintézetek közül a legnagyobb volumenű és jelentőségű munkálatok az önkormányzat által stratégiai fontosságúnak tekintett nagyvárad-rogériuszi 16. számú Általános Iskolában zajlanak, melyek még tavaly kezdődtek el, és egyaránt érintik az A, B és C épületszárnyakat, a tornatermet, valamint az udvar és az ingatlan melletti járda leaszfaltozását. Ezen invesztíció értéke közel 1,6 millió lej, melyből áfával együtt 1,2 millió lejt fizettek ki eddig a kivitelezőnek. Az elöljáró azt ígérte: szeptember 15-ig valamennyi osztályterem készen áll majd a tanításra, az aszfaltozás azonban ezután is folytatódni fog az év végéig.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!