ERDON Helyi hírek

2014.05.28. 14:53

Sürgősségi illeték az építkezőknek

Ha valaki sürgősen városrendezési bizonylatot vagy építkezési engedélyt akar kapni, akkor egy sürgősségi illeték befizetése után hamarabb megkaphatja azokat.

Ha valaki sürgősen városrendezési bizonylatot vagy építkezési engedélyt akar kapni, akkor egy sürgősségi illeték befizetése után hamarabb megkaphatja azokat.

Újabb illetéket vezet be a nagyváradi önkormányzat, ezúttal azok számára, akik sürgősségi ügymenetben akarnak hozzájutni a városrendezési bizonylathoz, az építkezési engedélyhez, vagy éppen a használatba vételi dokumentumhoz. Ezt Ilie Bolojan Nagyvárad polgármestere jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján. Elmondta, hogy jelenleg a városrendezési bizonylatot, míg az építkezési engedélyre tíz napot kell várni, de amennyiben a helyi tanács elfogadja a vonatkozó javaslatot, akkor 100 lej ellenében a kérvényező két nap alatt megkaphatja a városrendezési bizonylatot, és szintén száz lej ellenében öt nap alatt megkaphatja a kisebb jelentőségű építmények (kerítések, korlátok, oszlopok, stb.) építéséhez kért építkezési engedélyt, és kétszáz lej ellenében a nagyobb építményekre kért építkezési engedélyt. Ugyancsak 100 lejes sürgősségi illeték befizetése után lehet majd öt napon belül hozzájutni a használatba vételi dokumentumhoz.

Licit

Adriana Lipoveanu Nagyvárad főépítészi hivatalának vezetője a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy létezik egy nyertes pályaterv a Szent László híd melletti, a Körös jobb partján lévő területen egy vendéglátóipari egység kialakítására, viszont a létesítmény megépítésére kiírt közbeszerzésre nem jelentkezett senki. Ezt követően az érdekelt cégek javaslatára módosítottak a terven, és ismét kiírják a közbeszerzési eljárást. Az ajánlatok elbírálásakor a létesítmény leendő üzemeltetői által a városnak felajánlott haszonbérleti díj, valamint az építkezés költsége lesz a két fő kritérium. Az a cég, amelyik vállalja, hogy felújítja a Szent László híd és az Ady Endre utca közötti kis teret is, ennek a felújításnak a költségét levonhatja majd a haszonbérleti díjból.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!