ERDON Helyi hírek

2014.03.23. 13:42

Megtartották a Fürkész verseny megyei díjkiosztóját

Március 20-án tartották meg a Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny Bihar megyei szakaszának díjkiosztóját a váradi Ady Endre Elméleti Líceumban.

Március 20-án tartották meg a Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny Bihar megyei szakaszának díjkiosztóját a váradi Ady Endre Elméleti Líceumban.

A váradi Diákokért Egyesület kezdeményezésére idén negyedik alkalommal szervezik meg a Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi versenyt I-VIII. osztályos diákoknak. A megyei fordulót március 8-án tartották meg, a díjkiosztó ünnepségre pedig március 20-án, csütörtökön délután került sor. Krasznai Tünde főszervező elmondta, hogy a versenyt a Diákokért Egyesület a 16-os számú Általános Iskolával közösen szervezi meg és már 15 megyében jelen van. A szervezők más megyékből is csak pozitív visszajelzést kapnak, hiszen a versenyre való felkészülés és maga a megmérettetés is csak elősegíti, hogy a gyermekek helyesen írjanak magyarul. A csütörtöki díjkiosztón a megyei szakaszon helyezést elért vagy dicséretben részesülő diákok voltak jelen. Az I-IV. osztályból az első három, míg az V-VIII. osztályosok közül az első két tanuló jut tovább az országos szakaszra, amelyet április 11-12-én tartanak meg szintén a váradi Ady Endre líceumban.

Továbbjutók

A jelen levő I-IV. osztályos tanulóknak az okleveleket és a könyvjutalmat Krasznai Tünde adta át, míg az V-VIII. osztályosoknak Demeter Ignác Attila tanár. Az országos szakaszra Bihar megyéből a következő tanulók jutottak tovább: I. osztály – Nagy Balázs (Irinyi József Általános Iskola, Albis), Kádár Lajos Kristóf és Barta Ivett Roberta (mindketten a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceumból); II. osztály – Somoghi Mateo és Hajas Dorottya Zsófia (mindketten a margittai Horváth János Elméleti Líceumból), valamint Joó Fatima (váradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum); III. osztály – Rázmán Attila Botond (váradi Szacsvay Imre Általános Iskola), Veres Dóra Viktória (nagyszalontai Arany János líceum) és Tóth Krisztián (váradi Szacsvay iskola), valamint Nagy Róbert (albisi Irinyi József iskola); IV. osztály – Szilágyi Panna, Kádár Anna (mindketten az érmihályfalvi Zelk Zoltán Gimnáziumból), Kürth-Varsoczky Réka (váradi Szacsvay iskola) és Székedi Dávid (váradi 16-os iskola); V. osztály – Divin Judit (Ady líceum) és Márton Ágnes-Emma (Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium); VI. osztály – Kurucz Csenge Dorottya és Erdei Roland (mindketten az Ady líceumból); VII. osztály – Kiss Imola (margittai Horváth János líceum) és Mészáros József (érmihályfalvi Zelk Zoltán gimnázium); VIII. osztály – Virág Ágota és Ráduly Brigitta Tímea (mindketten az érmihályfalvi Zelk Zoltán gimnáziumból).

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!