ERDON Helyi hírek

2013.10.01. 11:28

XXII. Közgazdász Vándorgyűlés

A vándorgyűlés témája: „Együttműködési és társulási formák a jövő gazdaságában”. Hat tematikus szekcióban előadások és műhelymunkák lesznek.

A vándorgyűlés témája: „Együttműködési és társulási formák a jövő gazdaságában”. Hat tematikus szekcióban előadások és műhelymunkák lesznek.

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) 2013. október 18–20. között Nagyváradon szervezi meg a társaság évi legjelentősebb szakmai rendezvényét, a Közgazdász Vándorgyűlést, az idén huszonkettedik alkalommal. A 22. Közgazdász Vándorgyűlés az RMKT évente megszervezésre kerülő, ugyanakkor Erdély legnagyobb nemzetközi jellegű közgazdász találkozója, ahová az idén közel 40 előadó-meghívottat várnak.

Neves előadók

Az idei vándorgyűlés témája: „Együttműködési és társulási formák a jövő gazdaságában”. A két plenáris blokk között hat tematikus szekcióban előadásokra és műhelymunkákra kerül sor, melyek során neves előadók segítségével szeretnék körüljárni a térségnek azokat a gazdasági, kulturális, üzleti és társadalmi együttműködési modelljeit, amelyek versenyképessé tehetik a régiónkat, és megerősíthetik gazdaságunkat. Az egyik legnevesebb plenáris előadó Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke lesz, aki egy személyben közgazdász, publicista és politikus. A rendszerváltás után több privatizációval foglalkozó kutatóintézet vezetője volt. 2000 és 2002 között gazdasági miniszter, majd ezt követően 2002-től a Növekedéskutató Intézet igazgatója. 2010-től a második Orbán-kormány nemzetgazdasági minisztere, majd márciustól tölti be a Magyar Nemzeti Bank elnöki posztját. Az elmúlt években a makrogazdaságban is meghatározó vezetői funkciókat töltött be, tapasztalatait pedig készen áll megosztani a Közgazdász Vándorgyűlés érdeklődőivel. A plenáris előadókat a gazdaság minél szélesebb ágazataiból hívták meg, hogy egy kellő és átfogó képet tudjanak nyújtani a hallgatóság számára a gazdasági együttműködések jelenéről és jövőjéről. Aki ellátogat a rendezvényre, értékes tudásból, tapasztalatból kaphat ízelítőt a gyakorlatias előadásokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!