ERDON Helyi hírek

2013.09.19. 10:11

Pénteken indul a Nagyváradi Ősz

Ovidiu Mureşan nagyváradi alpolgármester szerdán sajtótájékoztatón ismertette a Nagyváradi Ősz rendezvénysorozat idei programját, amit ebben az évben a váradi önkormányzat szervez meg.

Ovidiu Mureşan nagyváradi alpolgármester szerdán sajtótájékoztatón ismertette a Nagyváradi Ősz rendezvénysorozat idei programját, amit ebben az évben a váradi önkormányzat szervez meg.

Szeptember 20. – október 13. között szervezik meg idén a Nagyváradi Ősz rendezvénysorozatot. A három hét és a négy hétvége alatt többféle koncertet, különböző versenyeket, színdarabokat és más programokat is szerveznek majd. Mint azt Ovidiu Mureşan alpolgármester elmondta, a rendezvénysorozat programjában benne lesz a szintén szeptember 20-án induló Nemzetközi Színházfesztivál is, amelynek keretében sor kerül a már hagyományos Nemzetközi Rövid Dráma Fesztiválra (szeptember 20–29.), a gyerekeket megcélzó bábfesztiválra (október 7–12.) és a cirkuszi fesztiválra (szeptember 25–27.) is. A három hét alatt különböző koncerteket is szerveznek majd. A népzene, a rock, a pop és a komolyzene kedvelői is megtalálják majd a számukra megfelelő zenei eseményeket. A Nagyváradi Ősz programjában megtalálhatók a Nagyváradi Állami Filharmónia szokásos, 19 órától kezdődő csütörtöki koncertjei, valamint ugyanitt október 13-án 19 órától operaelőadás lesz az Opera Per Sempre Egyesület közreműködésével, október 2-án 19 órától pedig Gheorghe Zamfir és a Fiat Lux Kórus lép fel a filharmóniában. A rendezvénysorozat alatt szeptember 21-től kezdődően minden szombaton 12.30 és 19 óra között ingyenesen lehet felmenni a városháza tornyába, valamint minden hétfőn 9–18 óra között ingyenes lesz a belépés az állatkertbe.

Program

Az első hétvége programja: szeptember 20., péntek – 10–12 óra között iskolák utcai akciója a Bihar Megyei Nőszövetség szervezésében; 14 óra – szebeni Become Színház, élőszobrok a Fő utcán; 17.30 – a Nagyváradi Ősz rendezvénysorozatát bemutató és megnyitó felvonulás a következő útvonalon: Magnólia park – Transilvaniei – Dacia sugárút – Petőfi park – Magheru sugárút – Independenţei – Bémer tér; 18 óra – színházi kosztüm-felvonulás a Famous Dance csapat közreműködésével (Körös áruház – korzó – a színház előtti tér); 19 óra – a Nemzetközi Színházfesztivál hivatalos megnyitója, Mel Brooks – Producerek című előadás.

Szeptember 21., szombat: 14 óra – szebeni Become Színház, élőszobrok a Fő utcán; 17 óra – Stúdió terem, németországi Athanor Színház, Eugene Ionesco A lecke; 18 óra – a mexikói Aztlan együttes felvonulása (Körös áruház – korzó – a színház előtti tér); 19 óra – a színházban Leonida Gem Session, Tompa Gábor; 19–21 óra között szabadtéri koncertek a Bémer téren felállított színpadnál; 20 óra – a Moszkva kávézóban a marosvásárhelyi Teatrek Kulturális Egyesület Rick Cleveland Tom&Jerry előadása (14 éven felülieknek); 20 óra – Stage Klub, szebeni Become Színház, Mimi Brănescu: Insomniacii.

Szeptember 22., vasárnap: 14 óra – szebeni Become Színház, élőszobrok a Fő utcán; 17 óra – Stúdió terem, Kolozsvári független előadás, Matei Vişniec: Angajare de clovn; 19 és 21 óra – a színházban a Bukaresti Vígszínház, Marius Von Mayenburg: A csúnya; 19–20.40 között szabadtéri koncertek; 21 óra – Szakszervezetek Művelődési Háza, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, Elzbieta Chowaniec: Gardénia; 22.30 – Stage Klub, a jászvásári Frilensăr Egyesület, Enoch Darli: Frilensăr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!