ERDON Helyi hírek

2013.09.15. 12:03

Iskolakezdés előtt, működési engedély nélkül

A 2013/2014-es tanévben a 972 iskolai épület 38 százaléka nem kapott működési engedélyt a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóságtól.

A 2013/2014-es tanévben a 972 iskolai épület 38 százaléka nem kapott működési engedélyt a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóságtól.

Szeptember 13-i sajtótájékoztatóján Daniel Negrean Bihar megyei főtanfelügyelő elmondta, hogy az idei tanév elkezdése előtt is tartottak ellenőrzéseket a megye iskoláiban. Az oktatási intézmények a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóságtól kapják meg a működési engedélyt, amennyiben az épületek megfelelnek a szükséges követelményeknek. A megyében levő 972 oktatásra használt épületnek csupán 62 százaléka kapott működési engedélyt, ami így is tíz százalékkal több, mint a tavalyi évben. A tapasztalt problémák közé sorolható, hogy hiányzik az ivóvíz hálózat az iskolából, a mellékhelyiségek az udvaron vannak elhelyezve, illetve nincsenek megfelelő állapotban, vagy hiányoznak a biztonsági elemek. Daniel Negrean hozzátette, hogy a kisebb problémákat a helyi önkormányzatok helyi költségvetésből is megoldhatnák. Az iskolai biztonsággal kapcsolatban a főtanfelügyelő elmondta, hogy idén is kötöttek együttműködést a rendőrséggel és a csendőrséggel az iskolán belüli és a környéken történő erőszakos események visszaszorításáért. Hozzátette, hogy a 972 iskolai épület közül 91-ben biztonsági őr van, 212-ben riasztóberendezés található, 178-ban biztonsági kamerával igyekeznek fenntartani a rendet. elmondta, hogy 677 épületnek van megfelelő kerítése, míg négy épületnek egyáltalán nincs kerítése.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!