ERDON Helyi hírek

2013.07.16. 10:29

Váradi tanárnő a NASA központban

A világ minden tájáról összesen 210 tanár vett részt a Honeywell Educators@Space Academy elnevezésű oktatási programban, köztük a nagyváradi Anna-Monika Muscas is.

A világ minden tájáról összesen 210 tanár vett részt a Honeywell Educators@Space Academy elnevezésű oktatási programban, köztük a nagyváradi Anna-Monika Muscas is.

Az Amerikai Egyesült Államok Huntsville-i NASA űrkutató központjában tartott képzésen a résztvevők a tudományok és a matematika új tanítási módszertanát sajátították el, melynek segítségével vonzóbbá és érdekesebbé tehetik a tudományokat a tanulók számára. A programban Romániából egyedüliként részt vett Anna-Monika Muscas, a nagyváradi Traian Vuia Műszaki Kollégium informatika tanárnője is. A június 14-27 között a NASA szakembereinek irányítása alatt lezajlott képzésen a a világ huszonhét országából és az Egyesült Államokból érkező tanárok intenzív képzésben részesültek, laboratóriumi gyakorlati kurzuson sajátították el a tudománynok újszerű tanításának módozatait, repülés szimuláción és űrmisszió szimuláción vettek részt, szárazföldi és vízi túléléskiképzést kaptak, de a repülésdinamikáról szóló interaktív programokon is sokat tanultak. Ann-Monika Muscas így összegezte a NASA központban tapasztaltakat: „Kivételes élmény volt, mert lehetőség van arra, hogy az iskolai programot máskép kezeljük, és felkelthetjük a diákok érdeklődését a tudományok iránt.” A váradi tanárnő, aki elhatározta, hogy a következő tanévtől alkalmazni fogja az iskolában a NASA központban szerzett tapasztalatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!