ERDON Helyi hírek

2013.05.12. 19:01

Hazahozzák a gyilkosokat

Kiadják Romániának végül azt a két személyt, akiket egy nagyváradi gyilkosság elkövetésével vádolnak. Mint lapunkban annak idején megírtuk, a házaspár a feleség édesanyját ölte meg.

Kiadják Romániának végül azt a két személyt, akiket egy nagyváradi gyilkosság elkövetésével vádolnak. Mint lapunkban annak idején megírtuk, a házaspár a feleség édesanyját ölte meg.

 

Hosszabb idő után eredményre vezetett Románia próbálkozása Svájcnál: az utóbbi ország kiadja azt a váradi házaspárt, amelynek tagjait gyilkossággal vádolják, s akik épp a felelősségre vonás elől menekültek külföldre. A román igazságügyi minisztérium megerősítette, hogy Svájc hozzájárult Cosmin Moraru váradi ügyvéd és felesége, Pazurik Krisztina tanárnő kiadatásához. A román hatóságok azzal vádolják őket, hogy a váradi Fellebbviteli Bíróságon dolgozó férfi, valamint a Mihai Viteazul Szakkollégium alkalmazásában álló nő ez utóbbi édesanyját ölte meg még december 3-án. Ügyvédjük, Răzvan Doseanu azt mondta, két héten belül szállíthatják Romániába a vádlottakat, az ügyintézés 10–15 napot vehet igénybe.

Az 53 éves Vilhan Piroskát a két fiatal lakásában gyilkolták meg tavaly december 3-án, másnap a házaspár elhagyta az országot, harmadnap azonban a hatóságok nyomukra akadtak Svájcban. Az ottani hatóságok el is fogták őket, s még akkor megkezdődött a kiadatási eljárás. Magát a holttestet viszont csak december 26-án találták meg, egy szántás mellett, Nadántelek (Nădar) határában. Néhány arra járó vette észre, hogy egy kutyafalka lakmározik valamiből, amikor közelebb mentek, akkor jöttek rá, hogy egy holttestről van szó, és értesítették a rendőrséget. A test fóliába volt csavarva, a fejre műanyag zsákot húztak, megtalálásakor már megették az állatok a bal láb és a bal kéz egy részét.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!