ERDON Helyi hírek

2013.04.06. 14:11

Véget ért az ökumenikus vallásolimpia

Nagyvárad- Péntek délelőtt a várad-olaszi református templomban tartották az V. Országos Ökumenikus Vallásolimpia ökumenikus istentisztelettel egybekötött díjkiosztó ünnepségét.

Nagyvárad- Péntek délelőtt a várad-olaszi református templomban tartották az V. Országos Ökumenikus Vallásolimpia ökumenikus istentisztelettel egybekötött díjkiosztó ünnepségét.

 

A megmérettetés a Tanügyminisztérium, a Bihar Megyei Tanfelügyelőség, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum és a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium társszervezésében zajlott Nagyváradon. A versenyen 12 tanár kíséretében 103 diák vett részt, 10 megye összesen 31 iskolájából.

A péntek délelőtti záróünnepségen Csűry István királyhágómelléki református püspök hirdette Isten megtartó igéjét. A lelkipásztori szolgálat után Szabó Zsuzsanna, a Lorántffy gimnázium igazgatónője, Exc. Böcskei László váradi római katolikus megyés püspök, Nagy Éva, a szaktárca kisebbségekért felelős államtitkárságának kabinetigazgatója, Daniel Negrean megyei főtanfelügyelő és Jiteanu Liviu, a vizsgabizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket.

A díjazottak

A következő eredmények születtek: VII. osztályosok: 1. Balázs Tímea (érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola), 2. Szilágyi Boglárka (Sepsiszentgyörgy), 3. Domokos Orsolya (Gyergyócsomafalva); VIII. osztályosok: 1. Papp Réka (váradi Szacsvay Imre Általános Iskola), 2. Csatári Leila (Szatmárnémeti), 3. Péter Kitti Klára (Arad); IX. osztályosok: 1. Kiss Ingrid Csenge (váradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium), 2. Bara-Balázsi Lehel (Székelyudvarhely), 3. Biró Anna (Kolozsvár); X. osztályosok: 1. Győri Patrícia (váradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium), 2. Másody Lilla Adrienne (Kolozsvár), 3. Demeter Lídia Hajnal (Kolozsvár); XI. osztályosok: 1. Lengyelfi Emőke (Gyímesfelsőlok), 2. Tiboldi Boróka (Székelyudvarhely), 3. Enyedi Dorottya; XII. osztályosok: 1. Nagy A. Sándor (Szatmárnémeti), 2. Lakatos Katalin (Gyímesfelsőlok), 3. Kovács Szabina (Székelyudvarhely). Dicséretet érdemelt Veres Janka Eszter, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum végzős diákja.

Idén az iskolai csapatok közt is eredményt hirdettek, az általános média alapján. Díjban részesültek: a váradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium (Kiss Ingrid, Győri Patrícia és Orosz Zsolt) a székelyudvarhelyi, a kolozsvári, a szatmárnémeti, a kézdivásárhelyi, a zilahi és a gyímesfelsőloki református kollégiumok, a temesvári római katolikus líceum és a székelykeresztúri unitárius kollégium. Ugyanakkor különdíj érdemelt a mihályfalvi Balázs Tímea, Papp Levente és Petrucz Ágnes, a Lorántffy gimnázium tanulói, Takács Noémi és Lengyelfi Emőke, valamint a csíkszentdomokosi Márton Áron Általános Iskola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!