ERDON Helyi hírek

2013.03.24. 16:13

A Föld órája Nagyváradon is

Szombat este a Rotaract Klub közösségének szervezésében a világ számos városához hasonlóan Nagyváradon is megünnepelték A Föld óráját. A December 1. parkban különböző programok zajlottak.

Szombat este a Rotaract Klub közösségének szervezésében a világ számos városához hasonlóan Nagyváradon is megünnepelték A Föld óráját. A December 1. parkban különböző programok zajlottak.

Szombat este 20.30-21.30 óra között a világ több mint 150 országában, így természetesen Romániában is a WWF környezetvédelmi világszervezet fő koordonálásában megünnepelték A Föld óráját, mely a gyakorlatban azt jelentette, hogy 60 percig kikapcsolták a reprezentatív intézmények díszkivilágítását, mely szimbolikus gesztussal a globális felmelegedésre és a túlzott energia, illetve természeti erőforrás fogyasztásra kívánták felhívni a közvélemény figyelmét.

Nagyváradon a jelzett órában a városháza és a színház épülete borult sötétségbe, illetve több szórakozóhely is csatlakozott a kezdeményezéshez. Ugyanakkor a December 1. parkban a Rotaract Klub és más civil szervezetek rendezésében különböző programok zajlottak, immár ötödik alkalommal. Csak mécsesek és fáklyák világítottak, melyek fényénél művészi és kulturális jellegű tevékenységekre került sor. A RER ökológiai köztisztasági cég képviselői is jelen voltak, akik az újrahasznosítható anyagok felhasználásának jelentőségét emelték ki. Eduard és Bianca mágusok készültek produkcióval, Georgiana és Adriana Mircescu fuvolán játszottak, Delia Marian és Rebeca Fekete pedig kortárs táncszámmal léptek fel. A Romániai Országos Cserkész-egyesület tagjai énekeltek, a Meridian Zero csillagászklub pedig egy teleszkópot bocsátott a járókelők rendelkezésére.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!