ERDON Helyi hírek

2013.02.03. 17:09

Jótékonysági bált szerveztek

Nagyvárad- Szombat este a nagyvárad-olaszi római katolikus egyházközség jótékonysági bált szervezett. A bevételt gyermekotthonok megsegítésére fordítják.

Nagyvárad- Szombat este a nagyvárad-olaszi római katolikus egyházközség jótékonysági bált szervezett. A bevételt gyermekotthonok megsegítésére fordítják.

 

Szombat este első alkalommal szervezett jótékonysági bált a várad-olaszi római katolikus egyházközség a Kolozsvári úti kultúrotthonban, a bevételt Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és Kiss Márton bélfenyéri plébános gyermekotthonainak megsegítésére fordítják.

A jó hangulatú összejövetelen több mint kétszázan vettek részt, a karitatív jellegen és a kiváló társaságon kívül a több fogásos vacsora tette emlékezetessé az együttlétet. Különleges meghívott Szemerédi Bernadett budapesti színművésznő (koncertje nagy sikert aratott), a Szent László Római Katolikus Iskolaközpont IX-X-es diákokból álló tánccsoportja (a felkészítésükért köszönet jár Hasas Tünde tanárnőnek), és a Szent Ferenc Alapítvány által működtetett váradi Szent Angéla Ház néhány lakója volt, a gyermekek verseket szavaltak. A talpalávalót a Kiss Music Band biztosította, a termet és az asztalokat pedig a várad-velencei Lisieux-i Kis Szent Teréz Nőszövetség tagjai díszítették fel, Fleisz Judit, Tóth Beáta és Kiss Enikő. Az egyik főszervező, Kruzslitz Imre atya, a Barátok templomának káplánja nem csupán nekik mondott köszönetet, hanem mások mellett Kiss Albert apátkanonoknak, Curaliuc Demeter várad-velencei plébánosnak, a várad-velencei RMDSZ-körzet választmányának, illetve Cservák Miklós elnöknek, valamint a szervezőtársainak, Kiss Gézának és Ertsey Melindának.

Aukció

A jótékonysági alap növeléséhez a Caritas Catolicának, és különböző képzőművészeknek a felajánlása is hozzájárult. Az aukción Bihari Barnabás Csendéletére, Aggod István Nagyváradi zsinagóga, valamint Vassy Erzsébet Vár részlet és Napraforgók című festményeire lehetett licitálni. A várad-olaszi plébánián dolgozó Veres Kármen Szinyei Merse Pál Lila ruhás hölgy című festménye alapján készült tűgoblent hozott magával, emellett pedig ékszerre és bundára is lehetett árajánlatot tenni. Nem szabad megfeledkeznünk Molnár Júlia színművésznőről sem, aki a házigazda szerepét elvállalta- és a nyitókeringőt járta Kiss Alberttel-, valamint a tombolasorsolásról sem, melyen értékes tárgyakat lehetett nyerni.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!