ERDON Helyi hírek

2012.12.16. 13:56

Hangulatos karácsonyi vásár a Moszkvában

A nagyváradi Fészek Családtámogató Egyesület második alkalommal szervezett házi termékeket és terméseket kínáló vásárt a Moszkva kávézóban.

A nagyváradi Fészek Családtámogató Egyesület második alkalommal szervezett házi termékeket és terméseket kínáló vásárt a Moszkva kávézóban.

Ezúttal karácsonyi vásárt szervezett a Fészek Családtámogató Egyesület, amelyen bárki találhatott magának vagy szeretteinek megfelelő és szép ajándékot. A december 15-én reggeltől délutánig tartó vásár alkalmával különféle egyedi tárgyak, ékszerek és többféle finomság közül lehetett válogatni. Az alkalomra 35 eladó kínálta saját készítésű termékeit: ételeket, dísz- és ajándéktárgyakat, valamint használati tárgyakat. A kóstolni való finomságok között volt mézeskalács, méz, aszalt gyümölcsök, lekvárok, különleges sajtok, olajak és torták is. Dísz- és ajándéktárgyak közül válogathattunk karácsonyi díszek, táskák, nemez tárgyak, szappanok és krémek, patchwork takarók, babzsákok, ékszerek és még sok más portéka közül

Termékek

Az esemény szervezői, Bruncsák Anna és Molnár Éva Kinga elmondták, hogy a karácsonyi vásáron sokkal több eladó vett részt, mint az előzőn. Aláhúzták, hogy a legfontosabb, hogy az itt termékeiket kínálók nem viszonteladók: „Ezzel az eseménnyel segíthetjük a helyi termelőket, családi vállalkozásokat, édesanyákat és az egyetemistákat, akiket így jobban megismerhetnek a váradiak is”-mondták el a szervezők. A karácsonyi vásár mellett több kiegészítő foglalkozás is zajlott. Volt csere-bere vásár, játszóház a gyerekeknek és filmvetítés a vásárban megfáradtaknak, valamint az egyesület adománygyűjtést is szervezett a hátrányos helyzetű családoknak. Bruncsák Anna elmondta, hogy az egyesület minden második héten csoportos foglalkozást tart kismamáknak a Máltai Szeretetszolgálat váradi székhelyén, valamint angol és román nyelvű játszóházat gyerekeknek.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!