ERDON Helyi hírek

2012.09.20. 13:46

Fogyasztói vásár nyílt

Nagyvárad- Csütörtök délben a Top Press cég szervezésében nemzetközi fogyasztói kiállítás és vásár nyílt az őssi sportcsarnokban. Öt lejért látogatható.

Nagyvárad- Csütörtök délben a Top Press cég szervezésében nemzetközi fogyasztói kiállítás és vásár nyílt az őssi sportcsarnokban. Öt lejért látogatható.

Több mint 100, köztük 40 magyarországi cég várja az érdeklődőket szeptember 20-23. között a várad-őssi sportcsarnokban, illetve az előtte levő téren, olyan változatos szakterületek képviseletében, mint például az építőipar, belső és külső lakberendezés, ingatlanügyek, kertészet, konfekció és lábbeli ipar, vendéglátó- és élelmiszeripar. Az ünnepélyes megnyitón részt vett és felszólalt a szervező Top Press cég nevében Mihai Dacin, Claudiu Pop prefektus, Constatin Badea, a Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ügyvezető igazgatója, valamint Rák János, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Román Tagozatának titkára.

Gazdasági kapcsolatok

Szabó Miklós, Magyarország bukaresti nagykövetségének külgazdasági szakdiplomatája az Erdély Online-nak azt nyilatkozta: a magyar-román gazdasági kapcsolatok nagyon szépen fejlődtek az elmúlt időszakban, Románia legfontosabb exportpiaci listájának 5-ik helyén áll Magyarország, és az importot illetően a 3-ik. Ugyanakkor a két ország gazdasági kapcsolatának nagyságrendje 2011-ben elérte 6,9 milliárd eurót. Hangsúlyozta: a kiállítás a termékek, illetve szolgáltatások bemutatásán túllehetőséget ad a találkozásra, az egymásra találásra, a cégkapcsolatok építésére is, hiszen a magyarországi résztvevőket támogatja a Nemzeti Külgazdasági Hivatal is.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!