ERDON Helyi hírek

2012.09.25. 12:49

Az első DSN-Fesztivált tartották Érmihályfalván

Az elmúlt hét végén rendezték meg az érmihályfalvi ifjúsági szervezetek a Diák Start Napokat (DSN), mellyel a tanévkezdést igyekeztek megkönnyíteni a diákoknak, tanároknak.

Az elmúlt hét végén rendezték meg az érmihályfalvi ifjúsági szervezetek a Diák Start Napokat (DSN), mellyel a tanévkezdést igyekeztek megkönnyíteni a diákoknak, tanároknak.

Az ÉRMISZ és a MIDESZ közös szervezésében, a Diák Start Napok elnevezésű rendezvényen, először focibajnokságot tartottak péntek délelőtt, amelyre a helyi iskolák diákjai és tanárai jelentkeztek, ezen kívül pedig az ÉRMISZ is indított egy csapatot. Végül az első helyezettek a XII. osztályosok, a másodikok a IX. oztályosok, harmadikok pedig az ÉRMISZ-esek lettek. Ezután nagy érdeklődés övezte futóverseny következett, melyen Kovács Krisztina, Marián Nikoletta és Sorbán Enikő volt a három leggyorsabb. A napot a női kézilabda bajnokság zárta, amiben szintén részt vehettek tanárok is. Ezen a versenyen is a diákok győzedelmeskedtek, ugyanis az Érmihályfalvi 1. Számú Mezőgazdasági Kollégium diákjai első, a Zelk Zoltán Gimnázium csapata pedig második helyezett lett, megelőzve a tanárnők lelkes csapatát.

Észlények

Amilyen jól végződött a péntek, olyan jól kezdődött a DSN szombati programja a tanár-diák kvízzel a Gödörben (a strand épületében), ahol régi idők és napjaink slágereit, híres embereit kellett felismerni, illetve néhány általános műveltségi kérdésre kellett válaszolni. A hosszas, mégis vidám versenyzés után az Észlények csapata végzett az első helyen, megellőzve a Witches és Bad Boys csapatokat, akik végig kitartóan egymás nyomában voltak. Ezután ügyességi verseny következett, ahol a csapatoknak különböző humoros feladatokat kellett végrehajtaniuk. A jó kedv végig jellemző volt, mind a versenyzők, mind a nézők nagyon jól szórakoztak, sőt, a szervezők egy kisebb csapata is beszállt a versenybe, bizonyítva rátermettségüket. Végül a Rosszfiúk csapata nyert, de a többiek sem búsultak, ugyanis mindenki kapott ajándékot. A fesztivál a Faház Diszkóban folytatódott, ahol, mint ígérték, egy fergeteges Retro Party során méltó véget ért az első Diák Star Napok.

Szilágyi Adrien

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!