ERDON Helyi hírek

2012.07.05. 12:03

Forrásvíz a belényesi vízhálózatban

Bihar megye - Egy készülő beruházás eredményeként forrásvíz kerülhet a belényesi ivóvízhálózatba. A kivitelezésre 22 hónap áll rendelkezésre.

Bihar megye - Egy készülő beruházás eredményeként forrásvíz kerülhet a belényesi ivóvízhálózatba. A kivitelezésre 22 hónap áll rendelkezésre.

 

Belényes évek óta egyik legégetőbb gondja, hogy az ivóvízhálózatban nem megfelelő víz jut el a lakosokhoz. Az újraválasztott polgármester, Adrian Domocos választási ígéretei között szerepelt ennek orvoslása, és úgy tűnik, ez máris a kivitelezés útjára lépett, ugyanis július 4-én, szerdán délben ünnepélyes keretek között aláírták a város Polgármesteri Hivatalában az Aparegio program egy úgynevezett második ütemtervét. Ennek értelmében 17 kilométernyi vezeték segítségével egy várasfenesi (Finis-Feredeu) forrás vize kerülhet a belényesi vezetékekbe.

Minőségi víz

A 10.5 millió lejes (+ÁFA) beruházást egy bukaresti székhelyű cég fogja megvalósítani, a határidő 22 hónap. Az aláíráson részt vett a polgármester mellett Costin Gheorghe alpolgármester, Gavea Ovidiu, a Nagyváradi Vízmű (CAO) vezérigazgatója, Manea Ion, a CAO belényesi kirendeltségének vezetője, és Sandor Adrian gazdasági igazgató, akik az ünnepség utáni sajtótájékoztatón elmondták: az Aparegio társulásban a szolgáltatás minőségéhez képest túlzottan emelkedtek a vízdíjak, ami feszültséget okozott a belényesi lakosok között is, ám úgy vélik, hogy ezzel a beruházással a víz minősége mintegy útóléri a vízdíjat a városban.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!