ERDON Helyi hírek

2012.07.12. 11:47

Az áramhiány miatt nem jön a Sepultura

A szervezők nem voltak elég körültekintőek az áramszolgáltatás tekintetében, ezért marad el a nagyváradi Rock Evolution Festival.

A szervezők nem voltak elég körültekintőek az áramszolgáltatás tekintetében, ezért marad el a nagyváradi Rock Evolution Festival.

A szervezési kudarcról magát a fő szervezőt, Deutch Pált kérdeztük telefonon, aki elmondta, hogy eredetileg a volt váradi tankgyakorló téren szerették volna megszervezni az eseményt, de mivel ott lesz a város második ipari parkja, és a helyi önkormányzat már elkezdte tendereztetni a telkeket, ezért nem adott engedélyt oda a koncert megszervezésére. Így került képbe a nagyváradi körgyűrű melletti telek, ahova a Baumax építkezési termékeket forgalmazó vállalat építi fel áruházát. Deutch Pál elmondta, hogy az utolsó pillanatig biztosak voltak abban, hogy a fesztivál problémamentesen lezajlik majd, a legkevésbé sem gondoltak arra, hogy az áram biztosításával lesz baj, hiszen, mint mondta, garanciát kaptak arra, hogy lesz áram az eseményen. A Baumax azonban végül jelezte azt, hogy mivel ők nem áramszolgáltató vállalat, ezért nem áll jogukban áramot adni a fesztivál lebonyolításához. Deutch elmondása szerint ezek után már késő lenne alternatív áramszolgáltatót keresni, ezért inkább lemondták az eseményt.

Abbahagyják

Egyébként ugyanez a cég próbálta megszervezni tavaly decemberben a finnországi Lordi zenekar nagyváradi fellépését, de akkor is le kellett fújni a már beharangozott koncertet. Két ekkora kudarc után joggal tevődik fel a kérdés: óhajtanak-e a továbbiakban még koncert és fesztiválszervezéssel foglalkozni. Deutch Pál ezt válaszolta: „nem nagyon hiszem, hogy fogunk a továbbiakban koncerteket szervezni, mert most látjuk, hogy mennyi probléma van ezzel.” „Nem gondolt arra, hogy a Lordi koncert elmaradása után egy újabb, még nagyobb szervezési kudarc rossz fényt fog vetni a városra és sokkal nehezebb lesz együtteseket ide csalogatni a jövőben?” - kérdeztük végül Deutch Pált, aki azt válaszolta, hogy nagyon sajnálja a helyzetet, „de arra senki nem gondol, hogy nekünk ugyanilyen rossz a helyzetünk, hiszen mi sok pénzt áldoztunk erre a rendezvényre.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!