ERDON Helyi hírek

2012.06.03. 15:55

Sikeres volt az első Nagyváradi Gyermekfesztivál

Június 1–2. között szervezték meg az első Nagyváradi Gyermekfesztivált a Lotus bevásárló központ parkolójában. Az egész napos eseményre folyamatosan érkeztek kicsik és nagyok.

Június 1–2. között szervezték meg az első Nagyváradi Gyermekfesztivált a Lotus bevásárló központ parkolójában. Az egész napos eseményre folyamatosan érkeztek kicsik és nagyok.Szombaton, június 2-án reggel kilenc órától kezdődtek a tevékenységek az iskolák és óvodák előadásaival: tánccal léptek fel a 16-os iskola IV. osztályos tanulói, a 30-as óvoda néptánccal készült, felléptek a 47-es számú óvoda kicsinyei, és szintén néptáncokat mutattak be a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium I-IV és V-VIII. osztályos diákjai. A fellépéseket a sportvetélkedők követték. Az óvodások és iskolások darts-versenyen, lufi fogócskában, staféta játékban, zsákban-ugrásban, kötélhúzásban, puzzle-ben, pár-galoppban és gólyajárásban kellett bizonyítsák ügyességüket. A pár-galopp versenyre a kicsik szüleikkel együtt neveztek be. Déltől kezdődtek a kézműves foglalkozások. A gyerekek szebbnél szebb színes pillangókat, forgókat és díszeket készítettek. A műhely a nap folyamán végig működött, ugyanúgy mint az ugrálóvár és a kisvonat. Nagy népszerűségnek örvendett a gyermekek körében az arcfestés. Reggeltől délutánig tömött sorokban várták a kicsik, hogy sorra kerüljenek, és valamilyen mesefigurává, tündérré, vagy macskává változtassák őket. Egy másik izgalmas pillanat az óránkénti tombolahúzás volt, amely alkalmával technikai felszereléseket, sportszereket, édességeket lehetett nyerni. A tombola bevételének egy részét a szervezők a Ferences Nővérek által működtetett speciális óvodának ajánlották fel, e mellett aki akart adományozhatott is a nővéreknek, akik a helyszínen bébiételt osztottak a kisgyermekes családoknak.

Bojtorján

A nap fénypontjaként a szervezők két koncerttel is kedveskedtek a résztvevőknek. Elsőként az Új Bojtorján lépett fel, majd később a 100 Folk Celsius dalaira táncolhattak a jelenlevők. A Bojtorján 1977-ben alakult, a nyolcvanas évek nagy kedvence volt, 1999-ben újjáalakult és az Új Bojtorján néven koncerteznek Magyarországon, Erdélyben és Székelyföldön. Az együttes tagjai Pomázi Zoltán – gitár, ének, Gál István – dob, Szula Miklós – basszusgitár, Vörös Andor – pedal steel, ének és Tóth András – gitár, ének jól ismert dalaikat játszották el, amelyeket a gyerekek és a szülők együtt énekeltek velük. A több mint egy órás koncertet ismét a gyermek fellépések követték: a Phoenix és a Mistique mazsorett tánccsoport látványos előadást mutattak be, Halász Dóra pedig egy szép népdalt énekelt el. A fellépéseket követően a mindenki által várt tombola fődíját, egy gyermek kerékpárt sorsoltak ki, amelyet Cseke Attila ajánlott fel.

100 Folk Celsius

A délután során a 100 Folk Celsius is fellépett, akiknek olyan ismert gyermekdalokat köszönhetünk mint a Paff a bűvös sárkány, A nagy ho-ho horgász vagy a Miki manó. Dalaikat ezúttal is kívülről fújta a közönség. Főleg a szülők énekelték az ismert számokat az együttes tagjaival: Orbán Józseffel – gitár, ének, Littvay Imrével – gitár, mandolin, ének, Mikes Attilával – hegedű, ének, Kocsándi Miklóssal – dob, ütőhangszerek, ének és Légrády Péterrel – gitár, bendzsó, ének. A két koncert alkalmával a szülők újra átélhették fiatal koruk szép emlékeit, és most már gyermekeikkel együtt hallgathatták a felcsendülő dalokat. A hangulatos koncert után Whol Bryan és Olar Briana akrobatika mutatványa következett. Azok sem kell bánkódjanak, akik idén lemaradtak a vidám eseményekről, hiszen a szervezők hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a gyermekfesztivált, tehát jövőre is hasonló tevékenységekkel várják a kicsiket és nagyokat. A rendezvény médiatámogatója a Bihari Napló volt.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!