ERDON Helyi hírek

2012.06.13. 14:06

Interjú Pocsaly Zoltánnal, Margitta régi/új polgármesterével

Mint arról már beszámoltunk, Margittán Pocsaly Zoltán jelenlegi alpolgármester nyerte el a polgármesteri széket. A városatya elfoglaltsága ellenére időt szakított arra, hogy néhány kérdésre válaszoljon.

Mint arról már beszámoltunk, Margittán Pocsaly Zoltán jelenlegi alpolgármester nyerte el a polgármesteri széket. A városatya elfoglaltsága ellenére időt szakított arra, hogy néhány kérdésre válaszoljon.

 

– Ön szerint minek köszönhető a siker?

– Szerintem elsősorban az általunk felmutatott munkának, mely bizalmat ébresztett a választókban. Ez, amint az eredményekből kiderül, néhány román anyanyelvű margittai polgárra is érvényes. Az is igaz viszont, hogy a jelenlegi egyfordulós választás kedvezett nekünk. Idén semmit nem bíztunk a véletlenre és intenzív kampányt folytattunk. Nem fogunk „ráülni” a sikerre, igyekszünk minél többet felmutatni, hogy a kivívott bizalom erősödjön, illetve újabb bizalmasokat szerezzünk. Egy sikeres mandátumon már túl vagyunk és a legutóbbiban a második vonalból is tudtunk eredményeket felmutatni. Most is minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni.

– Számított ilyen nagy arányú győzelemre?

– A felméréseink alapján eleinte igen, de amikor utolsó pillanatban az ellenzékiek bekeményítetek és választóikat egyazon személy támogatására kérték, bizony egy kicsit izgultam. Az a tény, hogy 521 szavazattal megelőztem a második helyezettet erősíti önbizalmamat és munkakedvemet. Szavazóink, bár néha nyíltan megfogalmazták kritikáikat, amikor kellett ott voltak és tették a dolgukat. Ezzel arra köteleztek, hogy én is/mi is hasonlóképpen cselekedjünk.

– A győzelem akkor lett volna teljes, ha tanácsosi többség is születik. A PNL és a PSD növelte tanácsosai számát, az RMDSZ-nek véleménye szerint miért nem sikerült ezt megtennie?

– Az említett pártoknak nőtt a szavazóbázisa. A mienk nagyjából állandó maradt és mint köztudott, bizonyos mértékben megoszlott. Az EMNP ugyanis polgármesterként engem támogatott, de a tanácsosi listán volt saját embere. Ő ugyan nem jutott be, de „elvett” a margittai magyarságtól egy tanácsosi helyet. Ennél is fájóbb, hogy hallomásaim szerint még ellenkampányt is folytattak.

– Hogyan fogják megoldani a tanácsi többséget? Kivel, kikkel képzelik el a koalíciót?

– Egyelőre erről még nem döntöttünk. Először kipihenjük a választás fáradalmait, aztán összeülünk és közösen döntünk. Természetesen megvárjuk a megyei szintű egyeztetéseket és lehetőség szerint egységes álláspontra helyezkedünk. Ezek még hosszú és fáradtságos „menetek” lesznek, melyeknél mindig a választók érdeke lesz a döntő tényező.

– Mik lesznek az új tanács legfontosabb feladatai?

– Elsősorban folytatni azokat a közérdekű munkálatokat, melyeket még polgármesterségem alatt elindítottunk és az utóbbi mandátumban csak pangtak. Gondolok itt a víz és szennyvízhálózat teljes felújítására és egyéb fontos beruházásokra. Nem szeretnék felelőtlenül ígérgetni, ezért arra kérem, térjünk vissza erre a kérdésre egy kicsit később, amikor az új csapattal elkészítjük a rövid és hosszú távú teendők prioritási listáját. Teendő van bőven, amit lehetőségek szerint meg fogunk oldani. Megragadom az alkalmat és ez úton köszönöm meg választóimnak a belém vetett bizalmát. Ígérem, nem fogok csalódást okozni.

Szőke Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!