ERDON Helyi hírek

2012.06.14. 14:51

Hármas tragédia Szakadátnál

Súlyos baleset történt csütörtökön dél körül a 60-as számú nemzetközi úton. Egy Audi, egy Volkswagen és egy motorkerékpár ütközött. Hárman meghaltak, hárman kórházban vannak.

Súlyos baleset történt csütörtökön dél körül a 60-as számú nemzetközi úton. Egy Audi, egy Volkswagen és egy motorkerékpár ütközött. Hárman meghaltak, hárman kórházban vannak.

 

Tragédiába torkolló közúti baleset történt csütörtökön dél körül Mezőszakadát térségében, a volt Cola gyár környékén. Egy bulgáriai rendszámú, de román állampolgár által vezetett Audi 23 éves vezetője szabálytalanul előzött, emiatt belerohant a szemből érkező Volkswagenbe. A vétkes sofőr járműve még elsodort egy motorost is, aki a Volkswagen mögött haladt. Végül a bolgár rendszámú Audi az árokba borult. A 23 éves sofőr és két utasa a helyszínen meghalt. Mindhárman román állampolgárok voltak. A motorost és a Volkswagenben utazó öt személy közül két nőt súlyos sérülésekkel kórházba szállítottak. Úgy tudni, végtagtöréseik és zúzódásaik vannak. A motoros, egy 32 éves férfi azt mondta az orvosoknak: csak arra emlékszik, hogy egy autót látott többször megpördülve feléje tartani, s már nem tudta elkerülni a becsapódást. Egyébként a rendőrség szerint a balesetet okozó fiatalember nem 23, hanem 20 éves, a Barátka településről származó F. M. I., a tragédiát pedig az okozta, hogy gyorshajtás miatt elvesztette uralmát az autó fölött. A másik két halálos áldozat a 23 éves F. R. S. és a 43 éves O. V.

A Crişana Sürgősségi Esetek Felügyelőségét is riasztani kellett a balesethez. A SMURD egységei mellett a nagyváradi tűzoltók elsősegélynyújtó különítménye, valamint a műszaki mentők is a helyszínre érkeztek. A két személygépkocsi és a motorkerékpár ütközése nyomán ugyanis az áldozatok autóit szét kellett vágni ahhoz, hogy kiszabadítsák a testeket. Camelia Roşca hadnagy, a Crişana Sürgősségi Esetek Felügyelőségének szóvivője tudatta: a helyszínen már holtan találtak az Audiban két férfit, a harmadik nem sokkal azután hunyt el, hogy a mentők megpróbálták újraéleszteni. A Volkswagenben egyébként két nő, egy férfi és két gyerek volt, közülük csak a hölgyek sérültek meg és kerültek kórházba. Az egyik gyereket a nagyszülei hazavitték, a másikat a kórházba, de csak azért, hogy meglátogathassa a balesetben megsérült édesanyját.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!