ERDON Helyi hírek

2012.04.12. 11:47

Mégis távozhat Seremi

Ismét azt fontolgatja a PD-L egyik Bihar megyei parlamenti képviselője, Ştefan Seremi, hogy a pártjából is távozik. Mint megírtuk, előzőleg már gondolkodott ezen, végül azonban azt mondta, marad.

Ismét azt fontolgatja a PD-L egyik Bihar megyei parlamenti képviselője, Ştefan Seremi, hogy a pártjából is távozik. Mint megírtuk, előzőleg már gondolkodott ezen, végül azonban azt mondta, marad.Kilépés helyett akkor csak a tömörülés megyei elnöki posztjáról mondott le, mivel nem értik meg egymást párttársával, Radu Ţîrlével, aki a Megyei Tanács elnöke. Jelenleg Ionel Avrigeanu vezeti átmeneti jelleggel a megyei pártszervezetet.

Újabb ellenfél

A PD-L egyik országos vezetője, Vasile Blaga az utóbbi időben többször járt Váradon különféle helyi konfliktusokat és ügyeket rendezni. Seremi most úgy véli, miatt jött ide többször, mivel Blaga szerint Seremi a felelős a megyei szervezetben kialakult állapotokért. Seremi véleménye azonban az, hogy Blaga „szét akarja verni a pártot”, hogy az rossz eredményt érjen el a helyhatósági választáson – erre hivatkozva pedig leváltatnák Boc pártelnököt, s átvenné a helyét Blaga. Ştefan Seremi immár azt mondja, elemzi a PD-L-ből való kilépésének lehetőségét. Állítása szerint megkereste már a PNL, a PSD, a PC, az UNPR és a PPDD is, de még nem döntött. Nem kizárt, hogy a párt több polgármesterét is magával viheti.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!