ERDON Helyi hírek

2011.12.15. 11:52

Szatmárnémetiben fogadta a panaszosokat a nép ügyvédje

Több mint húszan jelentek meg a nép ügyvédjének tegnapi fogadóóráján, hogy problémáik megoldásában segítséget kérjenek. A panaszosok 90%-a tisztázatlan földügyei miatt fordult az ombudsmanhoz.

Több mint húszan jelentek meg a nép ügyvédjének tegnapi fogadóóráján, hogy problémáik megoldásában segítséget kérjenek. A panaszosok 90%-a tisztázatlan földügyei miatt fordult az ombudsmanhoz.

 

A Nagyváradi Területi Ombudsmani Iroda tagjai, Olah-Avram Alina és Pantis Daniela tegnap Szatmárnémetiben, a prefektusi hivatal kis gyűléstermében 10 és 15 óra között fogadta mindazokat a Szatmár megyei lakosokat, akik valamilyen rendezetlen ügyben kértek útbaigazítást. Olah-Avram Alinától megtudtuk, tegnap több mint húszan kértek segítséget tőlük, az esetek 90 százalékában megoldatlan földügyek miatt fordultak a Szatmár megyei lakosok hozzájuk. Az ombudsman elmondta, eddigi fogadóórái során soha nem volt ilyen sok panaszos, aki földproblémákkal fordult hozzájuk. Tegnap volt olyan személy, aki a gépjárműadó mértékével volt elégedetlen, de olyan panaszos is megfordult a fogadóórán, aki a Szatmár Megyei Egészségbiztosítási Pénztár által kiszabott illeték és bírság összegével volt elégedetlen. A panaszosok a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztárat sem kímélték, ketten is elégedetlenek voltak a kiszámolt nyugdíj összegével. Olah-Avram Alina elmondta, elemezni fogják a panaszokat, majd azt követően megoldást keresnek azokra. Tapasztalataik szerint a hozzájuk forduló panaszosok 75 százalékának tudnak segíteni. A nép ügyvédje azt is elmondta, hogy 2012-ben többször szeretnének Szatmárnémetiben fogadóórát tartani, de azt is tervezik, hogy Nagykárolyban is fogadják majd a panaszosokat. Ám addig is mindazok, akik petíciót szeretnének benyújtani az ombudsmanhoz, megtehetik személyesen Nagyváradon, de postán, illetve faxon is elküldhetik panaszaikat az illetékes személyek.

 

Elérhetőség

Nagyvárad, Mihai Eminescu utca 2. szám, telefon/fax: 0259-440-535, e-mail: bto@avporadea.ro

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!