ERDON Helyi hírek

2011.12.16. 15:49

Karácsonyvárás az óvodában

Nagyvárad- Péntek a 34. számú óvoda két vegyes csoportja a 9. számú óvoda magyar gyermekeit látta vendégül. Az apróságoknak az RMDSZ várad-réti és dél-rogériuszi szervezetei vittek ajándékokat.

Nagyvárad- Péntek a 34. számú óvoda két vegyes csoportja a 9. számú óvoda magyar gyermekeit látta vendégül. Az apróságoknak az RMDSZ várad-réti és dél-rogériuszi szervezetei vittek ajándékokat.

 

 

Péntek délelőtt karácsonyváró ünnepséget szerveztek a nagyváradi 34. számú óvodában, a két vegyes csoportba járó gyermekek (Lauff Tünde, Juhász Katalin, Molnár Erzsébet és Nagy Ilona tanítványai) a 9. számú óvoda magyarajkú óvisait látták vendégül, akikkel Sándor Enikő pedagógus foglalkozik. A rendezvény a két tanintézet közötti partnerkapcsolatnak köszönhetően létre, mely remélhetőleg az elkövetkezendőkben is folytatódik, a tervek szerint húsvétkor a 9-es óvoda fogja vendégül látni a 34-esbe járó kicsiket. Az összejövetel a karácsonyvárás jegyében telt, az apróságok többek közt gipszformákra festettek, mézeskalácsokat díszítettek habbal, üdvözlőlapokat vágtak ki és ragasztottak, valamint gyöngyöket és kiscsengőket ragasztottak karácsonyfa alakúra kivágott papírlapokra.

 

Édességcsomagok

 

A kis képzőművészek szemmel láthatóan nagyon élvezték a történteket, nagy igyekezettel és búzgalommal dolgoztak. Érdeklődve figyelték egymás alkotásait és mutogatták munkájuk gyümölcseit az óvónőknek. Egy adott pillanatban a Télapó által küldött édességcsomagok is megérkeztek, a „küldöncök” Constantinescu Edit várad-réti RMDSZ-elnök, Tiponuț Tibor dél-rogériuszi RMDSZ-elnök és Pető Dalma alelnök voltak, Huszár István városi önkormányzati képviselő és Kele Tünde várad-réti RMDSZ-alelnök objektív okok miatt nem lehettek jelen. A felhőtlen, örömteli pillanatokat egy csoportképen is megörökítették a jelenlevők.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!