ERDON Helyi hírek

2011.12.01. 16:48

A megelőzés az egyedüli ellenszere az AIDS–nek

Szatmár megye — A romániai Vöröskereszt szatmári fiókszervezetének önkéntesei december 1–én az AIDS Világnapja alkalmából a Szatmárnémeti új központjában szerveztek figyelemfelkeltő akciót.

 

A romániai Vöröskereszt szatmári fiókszervezetének önkéntesei december 1–én az AIDS Világnapja alkalmából Szatmárnémeti új központjában szerveztek figyelemfelkeltő akciót. A Corneliu Coposu sétányon elhelyezett hirdetőtáblájukon óvszerekből a gyógyíthatatlan betegséget jelképező betűket formáltak, s a járókelőket arra kérték, hogy vegyenek le a tábláról egy vagy több óvszert, s vigyék magukkal. Így – vagyis a megelőzéssel – egyszer és mindenkorra fel lehet(ne) számolni a szóban forgó betegséget. A kora délutáni figyelemfelkeltő rendezvény fáklyás felvonulással folytatódott, amikor a vöröskeresztes emblémával ellátott felöltőt viselve, és vöröskeresztes zászlókkal felszerelkezve – többnyire az ifjabb generáció tagjai – fáklyás menettelésükkel hívták fel a Szatmárnémetiben élők figyelmét a betegségre, és arra, hogy beszélni kell róla. Mint a romániai Vöröskereszt szatmári fiókszervezete elnöke, Rodica Borlan elmondta, a kór Romániában is nagyon szedi áldozatait, jelenleg 10 642 – felnőtt és gyermek – fertőzöttet tartanak nyilván és 1985–től kezdődően napjainkig 5 801 személy életét követelte ez a fajta fertőzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!