ERDON Helyi hírek

2011.11.11. 12:22

Mesék útján az olvasás birodalmába

Bihar megye - Mesemondó versenyt tartottak a székelyhídi Petőfi Sándor iskola III.C. osztályában. A zsűri értékelte a kifejező olvasást, a hangsúlyozást, a stílust.

 

 

 

November első péntekén tartották meg a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Liceum III.C. step by step osztályában a mesemondó versenyt, melyre a 28 kisdiák már nagy izgalommal készült. A három tagból álló zsűri - Kerekes Terézia könyvtáros, Jagos Helén és Pál Edit magyartanárok - három fordulóban figyelték a gyerekek hangsúlyozását, a kifejező, dinamikus és folyékony olvasási stílusát.

 

Heten a döntőben

 

Nem volt érdektelen az olvasás hangereje sem, hiszen a közönségnek jól kellett értenie a vándorló muzsikusok, a tulipánná változott királyfi, vagy éppen Ludas Matyi történetét. Az izgalom egyre fokozódott, hiszen a döntőben már csak heten olvashatták fel a szomjazó fűzfáról. A zsűri döntése alapján az első helyezést Szabó Adrienn szerezte meg, második Fodor Tünde, harmadik Boros Dóra lett, ám a két tanítónő, Ádám Ágnes és Oláh Katalin joggal lehet büszke osztályuk valamennyi ügyes meseolvasójára.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!