ERDON Helyi hírek

2011.10.18. 14:33

Ketten szállnak versenybe

A jelenlegi, ideiglenes menedzser mellett Ritli Csongor volt miniszteri kabinetfőnök is megpályázza a Megyei Kórház vezetői tisztségét.

A jelenlegi, ideiglenes menedzser mellett Ritli Csongor volt miniszteri kabinetfőnök is megpályázza a Megyei Kórház vezetői tisztségét.

 

 

Gavrilă Grebenișan, a Megyei Kórház ideiglenesen kinevezett vezetője kedden megerősítette a hírt, miszerint Ritli Csongor, a volt egészségügyminiszter kabinetfőnöke is megpályázta a Megyei Kórház menedzseri tisztségét. Tudomása szerint a dokumentációt körülbelül egy órával a határidő lejárta előtt adta le. A jelenlegi vezető nem kívánta mindezt kommentálni, csupán annyit mondott: mindenkinek szabad pályázni és „úgy jó, ahogy van”. Tudomása szerint ők ketten fognak versengeni a kórházmenedzseri tisztségért.

 

Készült rá

 

Felvettük a kapcsolatot Ritli Csongorral is, aki elmondta: nem egy hirtelen döntés nyomán nyújtotta be a pályázati dokumentációt, már hetek óta készült erre. Hozzátette: a Megyei Kórháznak komoly, felhalmozott adósságai vannak, be kell fejezni átszervezését, ráadásul az intézménynek még mindig nincs végleges működési engedélye. Bizonyos lépéseket feltétlenül meg kell tenni a helyzet rendezése érdekében – s a szükséges teendőket abban a menedzseri projektben részletezte, melyet a versenyvizsga során fog majd bemutatni.

 

Két szakasz

 

Ritli Csongor közel három éven át vezette a Félixfürdői Rehabilitációs Központot, ezt megelőzően a nagyváradi Ideg és Elmegyógyintézet humán erőforrás részlegéért felelt, s 2009 decembere és 2011 augusztusa között Cseke Attila volt egészségügyminiszter kabinetfőnöke volt. Kérdésünkre elmondta: minden egyéb híreszteléssel ellentétben soha nem volt a Nagyváradi Egyetem orvosi és gyógyszerészeti karának docense, ellenben 2003-tól a politológiai kar munkatársa, végzettsége szerint pedig jogász.

Mint megtudtuk, a versenyvizsga elméleti része hétfőn lesz, pénteken pedig a menedzsment terv bemutatására kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!