ERDON Helyi hírek

2011.10.14. 15:51

Díjkiosztó ünnepség az Euro Foto Art Galériában

Október 14-én osztották ki a 2011-es Premfoto verseny győzteseinek a megérdemlet díjakat, az Euro Foto Art Galériában. Az ünnepségen nem tudot jelen lenni minden díjazott.

Október 14-én osztották ki a 2011-es Premfoto verseny győzteseinek a megérdemlet díjakat, az Euro Foto Art Galériában. Az ünnepségen nem tudot jelen lenni minden díjazott.

 

 

A kilencedik alkalommal meghirdetett versenyre 1280 pályamű érkezett. A fekete-fehér és színes fényképek több országból érkeztek. Tóth István A.FIAP a Nagyváradi Euro Foto Art Szövetség és a

Romániai Fotóművészek Szövetségének (AAFR) elnöke elmondta a Premfoto jelentése, hogy olyan alkotásokat várnak, amelyeket eddig nem állítottak ki. A továbbiakban Tóth István a Premfoto verseny történetéről mesélt, az első nyolc versenyről és az ezek alapján készült katalógusokról, amelyet a Fotóművészek Nemzetközi Szövetsége (FIAP) adott ki. A kilencedik katalógust CD-n adják ki az RMDSZ támogatásával. A kiállításon a 167 elfogadott mű közül 101 alkotást állítottak ki a brassói Cosmos Foto segítségével. Tóth István gratulált mindenkinek, aki részt vett a versenyen. Hozzáfűzte, azok sem kell elkeseredjenek, akik most nem lettek díjazva, hiszen a kemény muka meghozza az eredményt is. A díjazáson jelen volt Radu Pavel a Bihar Megyei Kultúrális és Örökségvédelmi Központ igazgatója is. A köszöntők után kiosztották a jelen levő fotóművészeknek a díjakat. Mivel sok helyezést külföldi versenyző kapott, ezért ők nem tudtak részt venni az ünnepségen. A fekete-fehér kategóriában díjazottak: aranyérem FIAP – Mihai Moldovan (Románia), ezüstérem FIAP – Udvari Árpád E.FIAP (Románia), bronzérem FIAP – Ioan Nicolae (Románia), FIAP dícséretek: Martin Paul (Franciaország), Békefi Antal (Magyarország), Dong Yang (Kína), Leonid Borozentsev (Ukrajna), Garzone Cristina (Olaszország), Mihai Moldovan (Románia).

 

Díjazottak

Aranyérem AAFR – Andrey Suchov (Oroszország), ezüstérem AAFR – Alessandro Ballini (Olaszország), bronzérem AAFR – Roland Kristensen (Dánia). AAFR dícséretek: Andrey Suchov (Oroszország), Mátyás Dezső (Románia), Renzo Mazola (Olaszország), Suryapraka Sarao Vaddadi (India), Dacai Xie (Kína), Kiss Imre (Magyarország). Színes képek kategóriájában díjazottak: aranyérem FIAP – Ludovic Posan (Románia), ezüstérem FIAP – Ciobanu Marius (Románia), bronzérem FIAP – Udvari Árpád (Románia). FIAP dícséretek: Tim Pile (Anglia), Mátyás Dezső (Románia), Andrey Suchkov (Oroszország), Moldován Zsolt (Románia), Kovács László (Románia), Kerekes István (Magyarország). Aranyérem AAFR – Dacai Xie (Kína), ezüstérem AAFR – Andrea Martini (Olaszország), bronzérem AAFR – Kiss Imre (Magyarország). AAFR dícséretek: ciobanu Marius (Románia), Rolland Jensen (Dánia), Ioan Nicolae (Románia), Martini Massimo (Olaszország), Száva István (Magyarország), Mihai Moldovan (Románia). A megnyitón a Varadinum vonósnégyes is közreműködött. A díjkiosztást többszőr is megzavarta, hogy az orvosi egyetem diákjai az Euro Foto Art Galéria termén keresztül közlekedtek a könyvtárba. A verseny képeiből nyílt kiállítás november 3-ig látogatható, munkanapokon 8-19 óra között.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!