ERDON Helyi hírek

2011.08.22. 20:06

Tiltakoztak a turciak

Hétfőn délelőtt mintegy 300 felháborodott turci lakos lezárta a Turc és Nagygérce közötti útszakaszt, hogy így tiltakozzanak a járhatatlan út miatt.

Hétfőn délelőtt mintegy 300 felháborodott turci lakos lezárta a Turc és Nagygérce közötti útszakaszt, hogy így tiltakozzanak a járhatatlan út miatt.

 

A 109L jelzésű, avasi autópályának is nevezett útszakaszt a megyei tanács 24 millió lejből újíttatja fel, a beruházásnak november végére kellene elkészülnie, ám a kivitelező vállalat a munkálatok mindössze 10 százalékát fejezte be eddig. A tiltakozó lakosok többsége külföldön dolgozó személy, szabadságukat töltik csak itthon és nem értik, hogy miért hasonlít a település főútja évek óta egy építkezéshez. A tiltakozókkal Pataki Csaba alprefektus, dr. Talos Constantin, a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség parancsnoka, Octavian Lazin, a Szatmár Megyei Tanács kabinetfőnöke, illetve Turc község polgármestere és alpolgármestere tárgyalt. Pataki elmondta, megérti a lakosok türelmetlenségét, de az említett útszakaszon eddig víz– és csatornahálózat kiépítése folyt, most pedig útjavítási munkálat zajlik. A tiltakozóknak azt ígérték, hogy minden törvényes eszköz felhasználásával betartatják az utat modernizáló vállalattal a november végi határidőt. A lakosok felvetésére azt is megígérték, hogy amikor befejeződik az útfelújítás a 109L jelzésű útszakaszon, azt követően többször fogják mérni az ott elhaladó tehergépjárművek súlyát is, hogy ne rongálódjon meg a felújított útszakasz. Pataki és a jelen lévő elöljárók közölték a tiltakozókkal, hogy legközelebb csak előre bejelentett lakossági fórumon fognak tárgyalni a lakosokkal, ad hoc módon és engedély nélküli tiltakozási akcióra ezentúl nem fognak elmenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!