ERDON Helyi hírek

2011.07.09. 15:23

Emlékezés a jövő érdekében

Pénteken délelőtt a Szatmárnémeti Református Gimnázium dísztermében „Rendhagyó osztályfőnöki óra” nyitotta meg a XX. Véndiáktalálkozót.

Pénteken délelőtt a Szatmárnémeti Református Gimnázium dísztermében „Rendhagyó osztályfőnöki óra” nyitotta meg a XX. Véndiáktalálkozót.

 

 

 

 

 

A Szatmáron már hagyományos Véndiáktalálkozók talán legmeghatóbb pillanata a rendezvény kezdetét jelentő „Rendhagyó osztályfőnöki óra”. Az esemény ünnep minden volt szatmári diák számára, amikor a véndiákok legszebb ünneplőjükbe öltözve visszatérnek az iskola régi emlékeket őrző falai közé. Tegnap délelőtt a kerek évfordulós érettségi találkozót ünneplő osztályok tagjai, fiatal és idősebb véndiákok bevonultak a Református Gimnázium dísztermében megtartott képzeletbeli osztályfőnöki órára. Gönczy Gábor, a Szatmárnémeti Véndiákszövetség elnöke üdvözölte a vendégeket, megemlékezve Ligeti László tanárúrról, aki 20 éve indította el a Véndiáktalálkozó megszervezését.

Véndiáktalálkozók

Bura László tanárúr közös nemzeti ügyünknek nevezte az eseményt, fontosnak tartva a múlt felidézését, aminek minden esetben a jövő érdekében kell történnie, mindig azt tartva szem előtt, hogy mit tudunk átadni a jövő nemzedéknek. A Szatmárnémetiben működő három magyar nyelvű gimnázium összefogására intett, hogy a nemzet érdekében együtt neveljék a megye ifjúságát. Banner Zoltán az idei találkozó díszvendégeként köszöntötte a képzeletbeli osztályfőnöki óra „diákjait”. A 60. érettségi találkozóját ünneplő véndiák felidézte ifjúkorának sorsdöntő emlékeit, iskoláit, tanítómestereit, azokat az élményeket, amelyek meghatározták életének alakulását, elindították az előadóművészi, írói, művészettörténészi pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!