ERDON Helyi hírek

2011.06.28. 11:53

Végső búcsú két koporsó előtt

<div><span style="font-size: medium">Bihar megye - Hétfőn délután több száz ember kísérte utolsó útjára Salati Ilonát, a nagyvárad-rogériuszi református kórus tagját, illetve unokáját, Veres László Zsoltot, az érmihályfalvi református egyházközség kántorát, az egyházi és városi kórus vezetőjét, tanárt.

Bihar megye - Hétfőn délután több száz ember kísérte utolsó útjára Salati Ilonát, a nagyvárad-rogériuszi református kórus tagját, illetve unokáját, Veres László Zsoltot, az érmihályfalvi református egyházközség kántorát, az egyházi és városi kórus vezetőjét, tanárt.

 

 

Nagyvárad-Margitta-Érmihályfalva  "háromszögben" kevés magyarlakta település nem képviseltette magát a szertartáson, bizonyítva, hogy a tragikus balesetben elhunytak közmegbecsülésnek örvendtek. A nagyváradi Rulikowszki temető Steinberger kápolnája előtti két koporsónál Kerekes József  nagyvárad-rogériuszi, illetve Balázs Dénes  és Balázsné Kiss Csilla  érmihályfalvi lelkészek búcsúztatták az elhunytakat, közreműködtek a gyülekezetek kórusai. A nagyvárad-rogériuszi és az érmihályfalvi templomban is a vasárnap délelőtti, illetve Székelyhídon a csütörtök este 19 órakor kezdődő istentiszteleten búcsúztak az eltávozottaktól (Veres László Zsolt korábban Székelyhídon volt kántor). Az úgynevezett koszorúmegváltási adományok gyűjtése folytatódik a balesetben megsérült Veres Ágnes tanárnő  gyógykezelésének támogatására. (Az egyházak mellett Székelyhídon a Pál Imre-féle virágüzletben is.)

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!