ERDON Helyi hírek

2011.06.20. 18:09

Gombamérgezéssel kerültek kórházba

<p>Két kislány került gombamérgezés tünetével kórházba, az intenzíven ápolt gyerekek állapota javult. Piacon vett gomba okozta a megbetegedést.</p>

Hétfőn hajnali 4 órakor, gombamérgezés tünetével szállítottak kórházba a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi fogadóállomásának pediátriai osztályára egy 7 és egy 11 éves szatmárnémeti lányt. A gyerekek vasárnap 16 óra tájban fogyasztottak az erdőben szedett gombából — melyet hozzátartozóik a piacon vásároltak —, és az éjszaka folyamán megjelentek a gombamérgezés tünetei (hastáji fájdalom, hányinger, hányás). A gyerekeket a hozzátartozók azonnal a sürgősségre vitték, ahol az ügyeletes orvos beutalta őket az intenzív osztály gyermekrészlegére, ahol jelenleg is kezelés alatt állnak. Állapotuk enyhén javult.

A szakemberek az eset kapcsán ismételten felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy csak ellenőrzött gombát vásároljanak a tragédiák elkerülése végett.

5 métert zuhantak

Június 17. és 20. között 408 személyt láttak el a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban, közülük 136 volt a gyerek. 9 személy szorult ellátásra kullancscsípés miatt, 8 személyt ért bántalmazás, heten sérültek meg közlekedési balesetben, hatan erősen ittas állapotban kerültek a sürgősségre, három személyt kutyaharapás miatt kellett ellátni, heten pedig rovarcsípés miatt jelentkeztek kivizsgálásra. A fent említett időszakban két személyt utaltak be az ortopédiai osztályra különböző törésekkel, azt követően, hogy az említett személyek létráról, illetve padlásról (5–6 méteres magasságból) leestek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!