ERDON Helyi hírek

2011.05.23. 14:03

Lovas fogatok és lóerők parádéja

<p>Bihar megye - Idén 42 fogat vonult fel Érmihályfalván, a Nyíló Akác Napokkal egyidős lovasparádén. A sort egy csacsifogat vezette, amit pónik követtek.</p>

Mint minden évben, most is végigvonultak a fogatok  a főtéren, és a főutcán, hogy így érkezzenek meg a Praszler Gyula focistadionba, ahol idén is megtelt nem csak a lelátó, de a kerítés mellett is sokan álltak, hogy lássák, amint a rendbetett szekerek és kocsik, a szépen felszerszámozott lovak, illetve az alkalomhoz öltözött bakon helyet foglalók végigvonultak a közönség és a zsűri előtt, hogy aztán eredményhírdetésre sorakozzanak a tribün elé. Az egyes fogatoknál (11 induló): 1. Sass Attila (Érkeserű), 2. Lakatos János (Érsemjén), 3. Uszkai Imre (Érmihályfalva).

Csacsik, pónik, motorok

A kettes fogatoknál (24 induló): 1. Iovita Nicolae, 2. ifj.Farkas György (mindketten Érmihályfalva), 3. Lovas Dániel (Érkeserű). A kocsiknál (4 induló): 1. Kelemen László, 2. Nagy Lajos, 3. Tont Florian (valamennyi Érmihályfalva). Külön jutalmat kapott a csacsis, illetve a két pónifogat. A lovak után a lóerők kerültek a fókuszba: a fűszőnyeg melletti betonpályán Magyarországról érkezett motorosok mutattak be vezetési kunsztokat, bőgették a motort, égették az abroncsot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!