ERDON Helyi hírek

2011.05.25. 17:16

Június 1-től költözik az UPU

<p>Szatmár Megye - Átmenetileg új helyre költözik az újkórházban a sürgősségi betegellátó osztály (UPU). Várhatóan augusztus közepéig kell elviselni a lakosoknak a lehetséges kellemetlenségeket.</p>

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi betegellátó osztálya (UPU) átalakítás miatt június elsejétől átköltözik átmeneti időre az újkórház területén található poliklinika egy részébe. Ez idő alatt — mivel az eredetinél kisebb helyre összpontosul majd a munka — kérik, hogy csak azok vegyék igénybe a szolgáltatást, akik esetei valóban sürgősségnek minősülnek, ellenkező esetben a kisebb-nagyobb problémákat a családorvosokon keresztül kellene megoldani.

Természetesen a változást, és az új helyet a megfelelő időben jelezni fogják a tévedések elkerülése végett. Az átmeneti időszak arra az időre szól, ameddig az épülőfélben lévő sürgősségi osztályt a régi helyen lévővel egybe nyitják és a szükséges felújításokat elvégzik, amelyre várhatóan augusztus közepéig sor kerül. Ekkor fog visszakerülni az immáron modernizált UPU részlegre a teljes osztály, amelynek meg- és átépítését a megyei tanács és az egészségügyi minisztérium csaknem egymillió euróból valósítja meg. Ennek eredményeként egy valamivel több mint 1500 négyzetméteres sürgősségi betegellátó osztály áll majd a Szatmár megyei lakosság rendelkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!