ERDON Helyi hírek

2011.03.08. 14:43

Fánk helyett kakaós csiga volt

<p>Nagyvárad - Ha elmúlik karácsony címmel segélyakciót szervezett a Vár-Lak Katolikus Ifjúsági Központ és a Caritas Catholica. Száz kakaós csigával és tíz liter teával várták a rászorultakat.</p>

Március 8-án délután a húshagyó kedd alkalmából Ha elmúlik karácsony címmel segélyakciót szervezett a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség Egyházmegyei Ifjúsági Központja és a Caritas Catholica a Vár-Lak Kanonok sor 9. szám alatti székhelyén. A katolikus  fiatalok kakaós csigákkal és forró teával várták a rászorultakat, a szegényeket és a hajléktalanokat egyaránt. Talán a tavasziasabb időjárás miatt kevés fedél nélküli vette igénybe a lehetőséget, pedig a szervezők a közeli vasútállomás jól ismert hajléktalan szálláshelyeit is felkeresték, de kevés sikert értek el. Természetesen azokat a szegényebb, többgyermekes családokat is szívesen megvendégelték, akik éppen az ifjúsági központ székhelye előtt haladtak el, s örömmel fogadták a kedves kinálgatást.

Szeretet szolgálat

Módi Blanka vincés nővér az erdon.ro-nak elmondta: azért szervezték az akciót, mivel úgy gondolják, hogy nem csupán karácsony környékén kell a szeretet szolgálatot gyakorolni, hanem az év többi napján is fontos, hogy megértéssel forduljunk egymáshoz. Ugyanakkor ez egy kitünő alkalom arra is, hogy néhány szót váltsanak mindazokkal, akik ételt és teát kérnek. Egy saját kezűleg készített plakátot is kihelyeztek figyelemfelkeltés céljából, illetve azoknak is szóltak, akik a szegénykonyhára szoktak járni.

Vakon Zsolt ifjúsági lelkész azt nyilatkozta honlapunknak: száz kakaós csigával és tíz liter teával készültek, amennyiben pedig nem fogy el a készlet, ami megmarad, azt elviszik a Guttenberg utcai hajléktalan szálló lakóinak, ahogyan a tavaly is tették.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!