ERDON Helyi hírek

2011.03.27. 16:15

Fiatalok a környezetvédelemért

<p>Nagyváradon is – mint a világ számos más pontján – szombat este egy órára lekapcsolták a díszvilágítás egy részét a városközpontban a Föld órája elnevezésű figyelemfelkeltő akció keretében.</p>

Szombat este a Föld órája elnevezésű környezetvédelmi mozgalom keretében a világ számos városában lekapcsolták a díszvilágítást és gyertyagyújtással hívták fel a figyelmet az energiatakarékosság fontosságára. Mint minden évben, idén is csatlakoztak a nemzetközi akcióhoz a nagyváradiak a Rotaract Klub és a Román Cserkészek Országos Szövetsége, illetve a Környezetvédelmi Felügyelőség szervezésében. A városháza előtt mintegy száz – többségében fiatal – résztvevő gyűlt össze. Pontban fél kilenckor elsötétült az épületegyüttes tornya, illetve a homlokzat egy része. Nem maradt el a gyertyagyújtás sem, bár az erőteljes szél nem tette lehetővé, hogy a meggyújtott gyertyák lángja égve maradjon. Az egyik szervező, Ştefan Şerban a jelen lévő sajtónak elmondta: reméli, hogy sok váradi csatlakozott a mozgalomhoz és kapcsolta le otthonában a nem létfontosságú világítást és elektromos berendezést. Az akcióval a környezeti felelősségre, az energiatakarékosságra, életmódunk és viselkedésünk megváltoztatására, a környezetre gyakorolt káros hatások csökkentésére kívánják felhívni a figyelmet, hangzott el. Az egy óra során az Ad Hoc nevű nagyváradi együttes zenélt. A városban egyébként a színház épületének díszvilágítását is lekapcsolták.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!