ERDON Helyi hírek

2010.12.01. 11:02

Nők a nőkért

<p>Nagyvárad - November 25-én kezdődött Nagyváradon és december 10-ig tart az erőszak visszaszorítását célzó kampány.</p>

E kampánysorozat keretében a Bihar Megyei Nőszövetség hétfőn délután megbeszélést tartott a Bihar Megyei Tanács gyűléstermében, melyre meghívta a parlamenti pártok női tagozatait, a Nagyváradi Állami Egyetem társadalomtudományok és politológia tanszékeinek képviselőpit, illetve különböző óvodák és iskolák reprezentánsait. A megbeszélés célja volt tájékoztatni a nőket arról, hogy milyen módon lehet eljéárni a családon belüli erőszak felbukkanása esetén. A rendezvényen megjelent Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke is, aki üdvözlőbeszédében kiemelte azt, hogy gadasági válságok idején a családon belüli erőszak is gyakoribb jelenség, ezért a megbeszélés most sajnos nagyon időszerű, emellett pedig kiemelte a civil szféra nélkülözhetetlen segítégét a társadalmi, szociális problémák kezelésében és megoldásában. A rendezvénynek két svédországi vendége is volt: Agneta Ottander békenagykövet és Gabriella Kassius, akik azt a Nők Nemzetközi Központját képviselték, mellyel a Bihar Megyei Nőszövetség már tizenkét éve együttműködik. A két svédországi vendég ismertette azt, hogy az általuk képviselt intézmény mikképen kezeli a családon belüli erőszak problémáját és a civil kurázsiról is előadást tartottak. A meghívott intézmények képviselői főként a családon belüli erőszak és az emberkereskedelem jelenségeiről és ezek visszaszorításának lehetőségeiről cseréltek eszmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!