ERDON Helyi hírek

2010.12.20. 15:00

Isten pótolja az űrt életünkben

<p>A nagyváradi Református Cigánymissziós Központban tartott tegnapi karácsonyváró ünnepségen Csűry István püspök hirdetett igét. A gyerekek ünnepi műsort adtak elő.</p>

A nagyváradi Református Cigánymissziós Központban idén sem maradt el az intézetbe járó gyerekek hagyományos karácsonyváró ünnepsége. A tegnap délelőtti ünnepségen nem csak a gyerekek, hanem a szüleik is részt vettek. Igét hirdetett Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke, aki a szeretet ünnepének aktuális üzenetét tolmácsolta a résztvevőknek. A prédikációban kifejtette: elég gyakran érezhetjük azt, hogy hiányzik valami az életünkből – a melegség, a mindennapi kenyér, a pénz vagy az öröm – de tudnunk és éreznünk kell azt, hogy előbb-utóbb Isten mindent hiányt pótolni fog. Ehhez arra van szükség, hogy befogadjuk Őt a szívünkbe. Aki Isten szeretetével él a szívében, annak élete megváltozik, megszűnik a hiány és elmúlik nincstelenség érzete is. „Legyetek olyan emberek, akik az Istent hordozzák a szívükben. Becsüljétek meg azokat, akik jót akarnak nektek, a szülőket, tanárokat”– hangzott a tanítás.

Ajándékcsomagok

Az igehirdető szolgálatát Nagy József Barna, a központ vezetője köszönte meg, majd a gyerekek vették át a szerepet, akik Mălan Katalin tanítónő irányításával karácsonyi dalokat és szavalatokat adtak elő. A tizenkét gyermek a kis Jézus megszületését is felelevenítette. Erre az alkalomra még egy angol nyelvű éneket is megtanultak. Az ünnepség végén kiosztották a várva várt ajándékcsomagokat, melyeket az egyházkerület, a Passai Caritas, valamint a Haypál Alapítvány támogatásával állítottak össze. A gyerekek örültek az édességből és gyümölcsökből álló ajándéknak, büszkén mutogatták szüleiknek a pakk tartalmát. Nagy József Barnától megtudtuk, átlagban tíz-tizenöt gyermek látogatja napi rendszerességgel az egyházkerület által működtetett központot. A gyerekek két csoportot alkotva tanulnak, elkészítik a házi feladataikat Mălan Katalin tanítónő segítségével.

Mészáros Tímea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!