ERDON Helyi hírek

2010.12.16. 16:16

Angyaljárás a gyerekkórházban

<p>Nagyvárad - Ha eggyel a legkisebbek közül megcselekedtétek, velem cselekedtétek meg - ebből a jézusi tanításból fakad a nagyvárad-őssi Árva Bethlen Kata Református Nőszövetség szolgálata.</p>

Húsz esztendős fennállása alatt számtalanszor bebizonyosodott, hogy a szeretet valóban hidat épít, amely országhatárok, nemzetek, nyelvek és felekezetek fölött ível, és köt össze embert az emberrel. Ez a nőszövetség koordinálja a Nagyvárad-Őssi Református Egyházközség diakóniai munkáját. A Heinkenszaand-i holland testvérgyülekezettel közösen évek óta élelmiszert, gyógyszereket és ruházati cikkeket juttat az arra rászoruló családoknak illetve özvegyen, magányosan élőknek. A segélycsomagok elkészítését, szállítását és a célszemélyekhez történő eljuttatását szervezett és rátermett munkacsoport végzi Németalföldön és Őssiben egyaránt.

Az utóbbi években nemcsak a gyülekezeti tagok érezhették ennek a csodálatos összefogásnak a lélekemelő erejét, de munkacsoportjaink ajtót nyitottak a beteg gyermekek felé, és számukra különféle karácsonyi ajándékokat állítottak össze. Az előző évek hagyományához híven idén is meglepték a nagyváradi gyermekkórház apró betegeit: erre kedden, a délutáni órákban került sor, amikor az Árva Bethlen Kata Nőszövetség képviseletében Porumb Ilona, Gondos Margit valamint Geréb Miklós nagyvárad-őssi segédlelkipásztor kézbesítették a Hollandiából küldött csomagokat. A magyar, román és kisebbségi nemzetiségű gyermekek és velük tartózkodó szüleik megilletődve és hálás szívvel fogadták az „angyaljárást”, s a rideg kórházba mégiscsak beköszönt az emberarcú Messiás, Jézus: kinek-kinek a maga anyanyelvén.

Illesse köszönet a távolban élő Heinkenszaand-i jótevőket, akik a világhálón keresztül olvassák e sorokat, mert sok elcsüggedt ember arcára varázsoltak mosolyt, ugyanakkor az Árva Bethlen Kata Nőszövetség kegyes munkatársait, akik keresztyén érzékenységgel keresik környezetükben, hol segíthetnének.

Geréb Miklós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!