ERDON Helyi hírek

2010.11.18. 16:59

Magyar iskola Nagyszalontán

<p>Bihar megye - Csütörtökön az 5655-ös számú minisztériumi rendelettel a szaktárca jóváhagyta, hogy Nagyszalontán Arany János elnevezéssel önálló magyar iskola jöjjön létre.</p>

Mindez az RMDSZ és a helyi egyházak közös kezdeményezésének köszönhető, illetve annak, hogy több mint 3 ezer aláírás gyűlt össze, mely listát a megfelelő tanulmányokkal kiegészítve először a megyei tanfelügyelőséghez továbbítottak, ahol pozítiv elbírálásban részesült az ügy. Innen a tanügyminisztérium asztalára került a dosszié.

"Bukarestben Cseke Attila (képünkön) Bihar megyei szenátor hathatós közbenjárásának köszönhetően született meg a döntés, melynek értelmében a 2011/2012-es tanévtől kezdve önálló jogi személyiségként magyar iskola működhet a hajdúvárosban. A margittai iskola után ez lesz a második olyan oktatási intézet, melynek létrejöttét a Bihar megyei RMDSZ-nek sikerült kiharcolnia", nyilatkozta az erdon.ro-nak Szabó Ödön ügyvezető elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!