ERDON Helyi hírek

2010.11.08. 07:34

Autót eladni tilos

<p>Sepsiszentgyörgy - Régi ügyet próbál megoldani Sepsiszentgyörgy polgármestere: olyan határozattervezetet terjeszt az önkormányzat elé, mely szerint az eladásra szánt autók gazdáit megbírságolhatják.</p>

Egy kalap alá véve a valójában törvénytelenül működő autókereskedőt és az öreg járgányától megválni szándékozó egyszerű autótulajdonost. De mint minden megszorító intézkedés, ártatlan embereket is érint ― ismerte el Antal Árpád András.
A határozattervezet célja, hogy az értékesítésre szánt autók ne foglalják a közterületet. A Sugás Áruház előtti ,,autópiacot” sikerült felszámolni ― a polgármester véleménye szerint a parkolási díjszabás megemelésével ―, most a kupecek átköltöztek az 1918. December 1. út járdáira. Szándéka szerint a közterületen kiállított, eladó feliratú autók gazdáit első körben figyelmeztetik, majd 500―2000 lejes bírsággal sújtják. Arra a kérdésre, hogy autópiac hiányában hol állíthatóak közszemlére az eladandó járművek, az elöljáró azt válaszolta: a gépkocsieladás módszere az újságban, interneten való hirdetés, egyébként is az intézkedés minden bizonnyal piaci folyamatokat vált ki, talán akad majd vállalkozó, aki fantáziát lát egy autópiac létesítésében, mert ez nem a város feladata. A határozattervezetet már az e heti rendkívüli tanácsülésen előterjesztette volna, ám kiderült, közvitára kell bocsátani.

A kezdeményezés nem új keletű, már a korábbi városvezetés is próbálkozott az autókupeckedés felszámolásával. Ugyan­csak bírságolásról határozott az akkori önkormányzat, ami felett hosszan vitatkoztak: büntethető-e az az autótulajdonos, aki járműve ablakába kiteszi az eladó feliratot, ellenben törvényesen, a díjat kifizetve parkol, illetve a nem díjköteles közterületen állítja meg autóját. Akkor arra jutottak a képviselők, abba nem szólhatnak bele, hogy az autó belsejében, látható vagy nem látható helyen ki mit helyez el, milyen feliratot ragaszt ki, szabályozni csupán a parkolási módszerek betartatásával tudják az autókereskedést. Másrészről a Tega próbálkozott a központi piac előterében autópiac létesítésével, de nem sikerült meghonosítaniuk.

(www.3szek.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!