ERDON Helyi hírek

2010.10.06. 09:49

Tégla a kultúrotthon falában

<p>Nagyvárad - Kedd este a XIX. Nagyváradi Ősz rendezvénysorozat keretében a Speak Floyd együttes koncertezett a Városi Művelődési Házban. A díszterem zsúfolásig megtelt a Pink Floyd zenekar rajongóival.</p>

Kedd este a XIX. Nagyváradi Ősz rendezvénysorozat keretében a romániai Speak Floyd nevű Pink Floyd tribute zenekar koncertezett a Városi Művelődési Házban, teltházas közönség előtt. Az együttest tehát olyan erdélyi zenészek alkotják, akik rajongói a progresszív rockot játszó legendás brit formációnak, s kizárólag ennek a bandának a számait szólaltatják meg. Ugyanakkor nem csupán arra törekednek, hogy hűen adják vissza ezek hangzásvilágát, hanem azt az életérzés is megpróbálják reprodukálni, mely meghatározónak bizonyult több generáció számára. Mellesleg az sem elhanyagolható tény, hogy az egyik kereskedelmi rádió felmérése szerint a Pink Floyd napjainkban is a világ öt legtöbbször hallgatott együttesei közé tartozik.
 
Tégla a falban
 
A Speak Floyd megálmodói egyébként idén januárban döntöttek úgy, hogy "lerakják" az úgynevezett Pink Floyd-projekt alapjait. Rövid idő alatt egy olyan zenei repertoárt állítottak össze, mely tartalmazza a banda legnépszerűbb CD-jeinek (Dark Side Of The Moon, The Wall, Wish You Were Here, Momentary Lapse Of Reason, Division Bell) reprezentatív szerzeményeit. Amúgy a tagok nevei nem ismeretlenek a váltfülűek számára, hiszen egyéb zenekarokban már bizonyították tehetségüket: David Bryan (Hotel FM), Sandy Deac (Kappa, Desperado), Kovács "Kovi" László (Kappa, Desperado), Răzvan "Vava" Rotis (Răzvan Krivach Band), Kolumbán Zoli (De La Funk, Yesterdays), Edi Raita (LeeQuid) és Lázár Rudy (Gaio Jazz Band).
A koncerten zsúfolásig megtelt a kultúrotthon előadóterme, az egyik fellépő meg is jegyezte, hogy legközelebb székeket hoznak magukkal. A rajongók eleinte nyugodtan hallgatták a lírai dallamokat, azonban ahogy következtek a pörgősebb számok, ütemes tapssal jutották kifejezésre elégedettségüket. Természetesen felcsendültek a legnépszerűbb nóták is, úgy mint a Time, a How I Wish You Were Here Now, a Money vagy az Another Brick In The Wall, utóbbi kettő a visszaskandálás során is még egyszer elhangzott.
 
Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!